Članice
Share

Martina Osterman (1988, 183 cm) je nova članica našega kluba, podpisala je enoletno pogodbo. Ostermanova je lani igrala za bosanskega prvaka Mladi Krajišnik iz Banja Luke, s katerim je v jadranski ligi osvojila 5. mesto, na domačih tleh pa dvojno krono (pokal in državno prvenstvo). Slovenska reprezentantka je pred tem igrala še za ekipe Temišvar, Sloboda Novi Grad, Hit Kranjska Gora, Ježica in Domžale. S slovensko reprezentanco je letos nastopila v prvem krogu kvalifikacij za nastop na Evropskem prvenstvu 2015.

Martina Osterman: “Po turbulentni sezoni, v kateri sem s svojimi predstavami pa tudi ponujeno priložnostjo storila korak nazaj, sem se odločila, da se vrnem v domače okolje. ŽKK Athlete Celje mi je ponudil korektne pogoje za nadaljevanje moje športne poti. Verjamem, da bom pod vodstvom trenerja Damirja Grgiča naredila korak naprej in se vrnila na želeno raven. Za povratek v domovino sem se odločila tudi zaradi študijskih obveznosti, ki se jim želim posvetiti bolj kot zadnja leta, ko sem igrala na tujem. Veselim se že novih izzivov in verjamem, da lahko skupaj z novimi soigralkami dosežemo zastavljene cilje.”

Damir Grgič, trener članske ekipe: “Martina Osterman že ima izkušnje z nastopanjem v jadranski ligi in je v primerjavi z večino naše ekipe precej bolj izkušena in v najboljših košarkarskih letih. Prepričan sem, da bo pod obročem v veliko pomoč našim mladim košarkaricam, ki jih imamo na teh igralnih mestih.”