Članice
Share

Kapetanka ŽKK Athlete Celje Sanja Orozović leto dni pred iztekom pogodbe z našim klubom odhaja na Madžarsko, kjer bo kariero nadaljevala pri ekipi Pecs-a, ki bo v prihodnji tekmovalni sezoni igral v evropskem pokalu FIBA, njegova velika želja pa je, da se že v naslednji sezoni vrne v evropsko ligo, kjer je igral kar 17 let in bil večkrat tudi udeleženec final foura najmočnejšega evropskega tekmovanja. Orozovićeva je v našem klubu odigrala 2 sezoni in bila v zadnji s povprečjem 20,9 točk na tekmo prva strelka jadranske lige. Sanja je bila v tej sezoni tudi MVP zaključnega pokalnega turnirja ter finala državnega prvenstva. Z madžarskim klubom je podpisala dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Sanja Orozović: “Za Pecs sem se odločila, ker gre za ambiciozno sredino. Letos bom z njimi igrala v Fibinem pokalu, verjamem, da že prihodnjo sezono tudi v evropski ligi. Poleg tega bom blizu doma, za nameček bom dobila tudi madžarsko državljanstvo in s tem EU pasoš, kar je za mojo nadaljnjo kariero tudi zelo pomembno. V Celju sem preživela dve nepozabni sezoni. Veliko novega sem se naučila, napredovala in spoznala veliko dobrih ljudi. Za mlade igralce je Celje zagotovo najboljša odskočna deska v tem delu Evrope. Želim se zahvaliti vodstvu kluba, trenerjem in igralkam za izjemno sodelovanje.”

Matej Polutnik, direktor ŽKK Athlete Celje: “Sanja Orozović je v našem klubu odigrala dve odlični sezoni. Med klubi, ki so se zanimali zanjo je bil najbolj konkreten Pecs, ki se vrača na pota stare slave in Sanjo vidi kot eno ključnih igralk pri projektu vrnitve v evropsko ligo. Z Madžari smo se hitro in korektno uspeli dogovoriti glede odškodnine, izrazili pa so tudi željo po dolgoročnem sodelovanju z našim klubom. Za naš klub je to še eno priznanje, saj je Pecs klub z izjemno zgodovino in velikim ugledom v Evropi. Vsekakor je njen odhod v ugleden evropski klub še en dokaz več, da je bila odločitev našega kluba, da se povsem osredotočimo na delo z mladimi igralkami, več kot pravilna. Sanji se zahvaljujem za njen prispevek k uspehom našega kluba v zadnjih dveh letih in ji želim uspešno nadaljevanje njene kariere.”