Članice
Share

Dosedanja članica ŽKK Athlete Celje Teja Oblak (1990, 172 cm) bo kariero nadaljevala v poljskem prvaku in evroligašu CCC Polkowice (udeleženec zaključnega turnirja evrolige v letošnji sezoni). Oblakova je v celjski klub prišla pred sezono 2011/2012 in z njim osvojila dva naslova državnega prvaka ter eno pokalno lovoriko. Po izjemno uspešni prvi sezoni v Celju (prva strelka in tretja podajalka jadranske lige) je podpisala dveletno pogodbo s Polkowicami, pot na Poljsko pa ji je preprečila nesrečna poškodba kolena na reprezentančni tekmi proti Litvi, zaradi katere je bila z igrišča odsotna več kot osem mesecev. Po uspešno opravljeni rehabilitaciji je bila v končnici letošnje sezone najbolj zaslužna za osvojitev novega naslova državnega prvaka našega kluba. Teja je še ena izmed številnih košarkaric, ki iz Celja odhajajo v ugledne evropske klube.

Oblakova je trenutno na pripravah slovenske reprezentance, ki jo junija čakajo kvalifikacije za nastop na Evropskem prvenstvu 2015.

Teja Oblak, CCC Polkowice: “Zelo sem vesela, da sem letos ponovno dobila ponudbo CCC Polkowic. Glede na to, da gre za odlično urejen klub, ki za nameček igra še v evroligi, sem se z veseljem odločila za odhod na Poljsko. Zame je to velika priložnost, da tudi onkraj naših meja dokažem svoje sposobnosti. Želim se zahvaliti vsem, ki so mi kakorkoli pomagali pri rehabilitaciji po poškodbi kolena in seveda celjskemu Athletu, ki mi je v končnici sezone dal priložnost, da se zelo uspešno in hitro vrnem na košarkarska igrišča.”

Matej Polutnik, direktor ŽKK Athlete Celje: “Vedno, ko se zgodi odhod naše igralke v najmočnejše evropske lige in klube nas prevevajo dvojni občutki. Po eni strani smo žalostni, ker izgubljamo odlično igralko, po drugi pa neizmerno veseli, saj je vsak odhod v tako dober in ugleden klub kot so Polkowice, tudi veliko priznanje za naš klub in naše delo. Teja se bo pridružila številnim košarkaricam, ki so iz našega kluba odšle v odlične evropske klube in lige in so zagotovo dokaz, da smo na pravi poti in da dobro delamo. Teji se v imenu kluba zahvaljujem za njen prispevek k uspehom našega kluba v preteklih dveh sezonah in ji želim uspešne igre tudi v novem klubu.”