U13
Share

 

Mini pokal deklet – finale:

Nedelja, 26. februar:
JEŽICA : ILIRIJA 25:43 (6:10, 8:7, 7:15, 4:11)
Atanackovič 7; Strehovec 9

STATISTIKA

Finalna tekma Mini pokala deklet je postregla z obračunom med Ježico in Ilirijo. Srečanje dveh ljubljanskih ekip je na tribune dvorane Gimnazije Celje – Center privabilo lepo število gledalcev, ki so lahko uživali v dobri košarki. Končnega zmagoslavja so se veselile košarkarice Ilirije, ki so slavile z rezultatom 25:43.

V prvem polčasu sta bili ekipi sicer precej skupaj, v tretji četrtini pa so se mlade košarkarice Ilirije dokončno odlepile in tako prišle do zaslužene zmage na tej finalni tekmi.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Janez Čmer, Ježica:
“Čestitke Iliriji za zmago.”

Eva Gogala, Ilirija:
“Dekletom bi čestitala za odlično in borbeno predstavo. Dale so svoj maksimum, se borile in tako zasluženo prišle do zmage. Prav tako bi čestitala tudi tekmicam za dober boj.”

Mini pokal deklet – tekma za 3. mesto:

Nedelja, 26. februar:
ATHLETE CELJE : JELŠA ŠMARJE 22:31 (3:7, 3:11, 11:7, 5:6)
Anžič 6; Škorjanec 8

STATISTIKA

Do tretjega mesta v Mini pokalu deklet so zasluženo prišle mlade košarkarice iz Šmarja pri Jelšah, ki so zanesljivo premagale ekipo Athlete Celje. Zasedba Jelše je vodila skozi vso tekmo, na koncu pa slavila z rezultatom 22:31.

Izjavi trenerk po tekmi:

Klavdija Oblak, Athlete Celje:
“Čestitam ekipi Jelše za zasluženo zmago. Sezono torej zaključujemo na četrtem mestu, kar ni slab dosežek. Danes so bile nasprotnice bolj razpoložene, mojim igralkam pa čestitam za borbeno predstavo.”

Nina Vodeb, Jelša Šmarje:
“Iskreno čestitam puncam za prikazano in za končno tretje mesto v Mini pokalu. Pokazale so resnično dobro in borbeno predstavo, uživale so v igri, spodbujalo pa jih je tudi veliko število navijačev.”

Najboljša peterka zaključnega turnirja Mini pokala deklet:
Ana Strehovec (Ilirija) – najbolj borbena košarkarica
Tinkara Magister (Ilirija)
Alina Žitek (Ježica)
Nika Eržen (Jelša Šmarje)
Tisa Dolinšek (Athlete Celje)

Fotogalerija: Gojko Kusić in Matjaž Kramberger