Članice
Share
V dvorani Gimnazije Celje – Center se jev nedeljo, 26. 2. odvil pravi košarkarski praznik. Vrhunec dneva je bilo finale Pokala članic, na katerem sta se pomerili ekipi Triglava in Athlete Celje. Ob odličnem vzdušju so do zaslužene zmage prišle Celjanke, ki se veselijo rekordnega dvanajstega naslova pokalnih zmagovalk! Še pred tem sta bili v Celju odigrani tudi dve tekmi Mini pokala za dekleta. Na tekmi za 3. mesto so zmago slavile košarkarice Jelše, v finalnem dvoboju tega tekmovanja pa so prvakinje postale igralke Ilirije, ki so ugnale Ježico.

Finale Pokala članic:

Nedelja, 26. februar, ob 18.45:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE 53:61 (11:24, 9:11, 10:13)
Kalušić 24 (6 skokov), Seničar 7 (10 skokov); Evans 22 (8 skokov), Prezelj 9

STATISTIKA

Tekmo so s košem odprle košarkarice Triglava, nato pa je sledila serija osmih zaporednih točk celjske zasedbe, ki je hitro nakazala, da jo pred domačim občinstvom zanima le zmaga. Celjanke so skozi celotno prvo četrtino kazale učinkovito igro, še posebej uspešne so bile v obrambi, kjer so Kranjčankam dopustile samo enajst točk. Tudi v drugi četrtini so bile košarkarice Athlete Celje uspešnejše, svojo prednost pa so povišale še za dve točki. V tem delu igre je bila razpoložena predvsem Shante Marie Evans, ki je do premora dosegla že 13 točk, na drugi strani pa je Aida Kalušić za Triglav dosegla točko manj, torej več kot polovico vseh točk kranjske zasedbe v prvem polčasu.

Nadaljevanje ni prineslo kakšne večje spremembe, Celjanke so namreč še naprej narekovale ritem igri in Triglavu onemogočale praktično vse namere, da bi se Kranjčanke uspele približati. V zadnjih deset minut igre sta ekipi odšli ob rezultatu 30:48, le po nekaj sekundah četrte četrtine pa so Celjanke prvič na današnji tekmi prišle do prednosti višje od dvajsetih točk. Preostanek tekme ni postregel s presenečenjem, košarkarice Athlete Celje pa so zanesljivo, predvsem pa povsem zasluženo prišle do končne zmage. Celjanke so tako že dvanajstič prišle do naslova pokalnih zmagovalk, s čimer so odslej najuspešnejša ekipa v tem tekmovanju!

Najboljša strelka pri ekipi Athlete Celje je bila Shante Marie Evans, ki je dosegla 22 točk, pri Triglavu jih je Aida Kalušić v statistiko vpisala 24.

Pred slavnostno podelitvijo so bile izbrane tudi individualne nagrade zaključnega turnirja. Najkoristnejša košarkarica je bila Shante Marie Evans (Athlete Celje), najboljša strelka Aida Kalušić (Triglav), najboljša mlada košarkarica pa Zala Friškovec (Athlete Celje).

Izjavi trenerjev po tekmi:

Bojan Lazić, Triglav:
“Čestitke Celjankam za pokalno lovoriko. Bile so boljši tekmec, mi pa danes nismo uspeli razviti prepoznavne igre. Nekaj krivde je seveda na nas, absolutno pa šteje tudi odlična priprava košarkaric Athlete Celje na našo igro.”

Damir Grgić, Athlete Celje:
“Iskreno bi za ta uspeh rad čestital vsem igralkam, trenerjem, vodstvu in drugim funkcionarjem našega kluba, ki so vsi zelo zaslužni za vse uspehe, ki smo jih doslej dosegli. Z dvanajsto pokalno lovoriko smo sami na vrhu najuspešnejših klubov v tem tekmovanju, prehiteli smo tudi legendarno Ježico, ki je v devetdesetih povsem krojila vrh slovenske košarke. Seveda se pri tem uspehu ne bomo ustavili, ta mlada in obetavna ekipa ima izjemen karakter, da v prihodnosti naredi še kaj večjega.”

Vir: KZS

Fotogalerija: Gojko Kusić