Članice
Share
Celje – V dvorani Gimnazije Celje – Center sta bili v soboto odigrani polfinali zaključnega turnirja Pokala članic. Na prvi polfinalni tekmi med Triglavom in Ilirijo je do zmage prišla kranjska zasedba, v drugem polfinalu pa so slavile košarkarice Athlete Celje, ki so zanesljivo premagale Janino. Finale bo v nedeljo, 26.2. na sporedu ob 18.45. uri, še prej pa bosta v Celju odigrani tudi zaključni tekmi Mini pokala deklet.
Polfinale Pokala članic:

Sobota, 25. februar:
ILIRIJA : TRIGLAV 42:62 (17:10, 5:23, 4:12, 16:17)
Zalar 17, Marjanović in Klavžar po 8; Kalušić 15, Seničar 11 (8 skokov), Abramovič 10

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Uvodno četrtino današnjega prvega polfinalnega obračuna so precej bolje začele košarkarice Ilirije, ki so z agresivno igro v obrambi po desetih minutah prišle do vodstva s 17:10. V drugi četrtini so silovito začele košarkarice Triglava, ki so zasedbi Ilirije prvi koš dopustile šele v zadnji minuti polčasa. Dotlej so Kranjčanke z delnim izidom 0:21 tekmo povsem obrnile v svojo prid, polčas pa dobile ob rezultatu 22:33.

Tudi v drugem polčasu so košarkarice Triglava nadaljevale z odlično igro v obrambi. V tretji četrtini so tekmicam dopustile le štiri točke, z učinkovito igro v napadu pa so prišle do vodstva z devetnajstimi točkami razlike pred začetkom zadnje četrtine. Sklepnih deset minut tekme ni prineslo spremembe izida, Kranjčanke pa so zanesljivo prišle do uvrstitve v jutrišnji finale.

Najboljša strelka pri Iliriji je bila Polona Zalar, ki je dosegla 17 točk. Pri Triglavu je bila s 15 najuspešnejša Aida Kalušić.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Goran Jovanovič, Ilirija:
“Zavedali smo se, da nas čaka dvoboj proti ekipi, ki skupaj z zasedbo Athlete Celje tvori vrh slovenske ženske košarke. Žal smo imeli v zadnjem tednu precej smole, saj so imele kar štiri košarkarice iz udarne peterke težave z boleznimi. Skušali smo se boriti po najboljših močeh, nekaj časa smo se dobro borili, nato pa je prišla druga četrtina, v kateri so nas Kranjčanke povsemu ustavile. Vsekakor je to nivo košarke, ki jo želimo doseči tudi mi.”

Bojan Lazić, Triglav:
Pričakovali smo takšno tekmo. V prvi četrtini smo imeli precej težav s kontrolo skoka ekipe Ilirije, ki je igrala z zares veliko energije. Kasneje smo bolje nadzorovali potek igre, predvsem pa se dvignili v obrambi, s katero smo prišli do zaslužene zmage. Dekletom bi čestital za uvrstitev v finale.

Sobota, 25. februar:
JANINA : ATHLETE CELJE 45:81 (6:28, 8:19, 17:19, 14:15)
Bastašič 12, Serdar in Đurić (6 podaj) po 10; Marić 28 (14 skokov), Gwashavanhu (7 skokov) in Šrot po 11

STATISTIKA

Košarkarice Athlete Celje so odlično začele drugo polfinale in že po treh minutah vodile z dvomestno razliko. S podobnim ritmom so nadaljevale tudi v preostanku prve četrtine, ki se je sicer končala s celjskim vodstvom ob rezultatu 6:28. Domača zasedba je z odlično igro nadaljevala tudi v drugi četrtini, Celjanke pa so v tem delu igre svoje vodstvo še dodatno povišale in na odmor odšle s prednostjo 33 točk.

V drugem polčasu nismo videli nobene spremembe, vse skupaj pa je še naprej potekalo po celjskih notah. Domače košarkarice, pri katerih danes niso nastopile Shante Marie Evans, Annamaria Prezelj in Larisa Ocvirk, so zanesljivo prišle do zmage in uvrstitve v jutrišnje finale, ki se bo začelo ob 18.45. uri.

Najboljša strelka pri domači ekipi je bila Andrea Marič, ki je dosegla kar 28 točk, pri Janini jih je Tina Bastašič dosegla 12.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slobodan Rmuš, Janina:
“Nismo povsem zadovoljni s končnim izidom, ki je previsok glede na naše želje pred tekmo. Dekleta niso prikazala svojega maksimuma, zmedla jih je dobra igra zasedbe Athlete Celje. Na srečo smo v drugem delu prikazali boljšo predstavo, a to ni bilo dovolj, da znižamo končni izid. Našim današnjim nasprotnicam želim veliko uspeha v jutrišnjem finalu.”

Damir Grgič, Athlete Celje:
“Igralkam bi čestital za zasluženo zmago. Veseli me, da smo odpočili večino nosilk, verjamem, da se energetsko nismo utrudili in da bodo dekleta finale pričakala dobro pripravljena. Proti Triglavu pričakujem zelo težko tekmo, v tej sezoni so nas Kranjčanke dvakrat že premagale, tako da so morda pred jutrišnjo tekmo v prednosti.”

Finale Pokala članic:

Nedelja, 26. februar, 18.45:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE (prenos na TV Slovenija 2 in kzs.si)

Vir: KZS

Fotogalerija: Gojko Kusić in Matjaž Kramberger