Članice
Share

V dvorani Gimnazije  Celje – Center se bo v soboto, 25. in nedeljo, 26.2. odvijal FINALNI TURNIR POKALA SLOVENIJE ZA ČLANICE, v nedeljo 26.2. pa nas čakata še dve tekmi MINI POKALA ZA DEKLETA U-13.

Na zaključni turnir ČLANIC so se uvrstile ekipe: ŽKK ATHLETE CELJE, ŽKK TRIGLAV KRANJ, KD JANINA Rogaška Slatina in ŽKD ILIRIJA Ljubljana. Celjanke bodo branile pokalni naslov, ki so ga lani osvojile v Mariboru ter hkrati naskakovale že 12. pokalno lovoriko!

V mini pokalu deklet U-13 pa bosta za 3. mesto igrali ekipi: ŽKK ATHLETE CELJE A in JELŠA ŠMARJE, v finalu pa ljubljanski ekipi JEŽICA A in ILIRIJA.

 

IZJAVE:

LARISA OCVIRK, KRILO:

“Pokalno tekmovanje je specifično tekmovanje, kjer o zmagovalcu odloča dnevna forma. Verjamem, da se bomo borile in pokazale našo najboljšo igro. Igramo v domači dvorani, kar je za nas velika prednost, hkrati pa vabim naše navijače in ljubitelje košarke, da nas podprejo v čim vecjem številu.”

 

ZALA FRIŠKOVEC, BRANILKA:

“Polfinalna tekma bo nekoliko fizično in psihično manj zahtevnejša, zato bomo energijo in moč šparali za finalno tekmo, na katero se pripravljamo že nekaj dni, da izpilimo še zadnje malenkosti in se maksimalno pripravimo. Pričakujemo težko tekmo, na kateri bomo poskušali predstaviti našo najboljšo predstavo, igrati kolektivno, dati vse od sebe ter na igrišče prenesti vso energijo in s tem pokazati koliko truda vlagamo v naše delo. Pričakujemo polno dvorano in vabim vse naše navijače naj nas pridejo podpreti.”

 

ANNAMARIA PREZELJ, BRANILKA:

“Čez vikend nas v domači dvorani čaka zaključni turnir Pokala Slovenije, kjer se bomo pred domačimi navijači spusile v boj za 12. lovoriko v klubski zgodovini. Za tekmi smo maksimalno motivirane in verjamemo vase, ter naše sposobnosti. Ob tej priložnsoti bi povabila vse ljubitelje ženske košarke, da nas pridejo podrpeti in nam pomagati do novega naslova pokalnih prvaknij.”

 

DAMIR GRGIČ, TRENER ČLANSKE EKIPE:

“Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir. Kar se tiče ambicij na finalnem turnirju je jasno, da bomo naredil vse, da pokalna lovorika ostane doma. Verjetno nas čaka ponovno finale z ekipo Triglava, ki je v letošnji sezoni sestavil zelo dobro in izkušeno ekipo, zato upravičeno cilja na osvojitev tako pokala kot državnega prvenstva. Zmagali so na obeh tekmah v Celju, zato mislim, da bodo tudi v samem finalu v vlogi favorita. Vabim vse navijače, ljubitelje košarke, da nas pridejo podpreti in pomagati do osvojitve nove pokalne lovorike.”

 

KLAVDIJA OBLAK, TRENERKA U-13A:

“V nedeljo nas čaka tekma za 3. mestu na ZAKLJUČU MINI POKALA. Ta dosežek je nagrada dekletom za trdo in dobro opravljeno delo na treningih tekom sezone. Želim si, da uživajo, igrajo sproščeno in pokažeko vse kar znajo.”

 

SPOZORJI TURNIRJA