U19
Share

Zaključena je sezona državnega prvenstva deklet U19. Še devetič zapored so se naslova razveselile košarkarice Athlete Celja, ki so v v finalu s 76:53 ugnale gostiteljico finalnega turnirja Krko. Tretje mesto je osvojil Triglav, ki je v boju za bronasto medaljo premagal Grosuplje.

Celjanke so upravičile vlogo favoritinj in so pred polno dvorano Marof v finalu naletele na dober odpor domačink, košarkaric novomeške Krke. Uvod v tekmo je bil zelo izenačen. Domačinke so v 7. minuti tekme prešle v vodstvo 5:4. Nato so varovanke Damirja Grgiča z nekaj odličnimi protinapadi ponovno povedle v 9. minuti 16:12. Izenačena prva četrtina se je končala v korist Celjank 18:14. Drugo četrtino so odločneje pričele Celjanke, saj so z delnim izidom 8:0 vodile 26:14. Domačinke so se po minuti odmora zbrale in razliko nekoliko zmanjšale. Kljub temu soigralke Athlete Celja z 18:12 dobile 2. četrtino in tako se je prvi polčas končal 36:26 za Athlete. Tretji del igre se ni pričel po načrtih trenerja Grgiča, saj so domačinke nevarno zapretile in že v 21. minuti tekme z delnim izidom 5:0 znižale na 31:36. S trojko so v 23. minuti celo znižale na 34:36 in polna ter bučna dvorana Marof je bila na nogah. Celjanke se niso ustrašile pritiska in naleta domačink ter so hitro strnile svoje vrste in pričele zadevati koša za košem. V 27. minuti tekme so vodile že za +17 (54:37). Igralke novomeške Krke so v zadnjem delu 3. četrtine naredile veliko tehničnih napak, izkušene Celjanke so to izkoristile in 3. del igre dobile 23:15. Rezultat po 30-ih minutah tekme je bil 59:41 za Athlete Celje. V zadnji četrtini so Celjanke ves čas imele visoko prednost, tako da zmaga ni bila ogrožena. Zadnji del se je končal z zmago Athlete Celja 17:12. SLIKA 3Zaslužena zmaga Celjank 76:53 in slavje se je pričelo!!!

STATISTIKA

V dresu Athlete Celja je bila s 17 točkami najuspešnejša Zala Friškovec, ena ključnih posameznic trenerja Damirja Grgića pa je bila Larisa Ocvirk, na koncu izbrana za najkoristnejšo posameznico turnirja, ki je 12 točkam dodala 17 skokov, izmed katerih jih je kar 12 vpisala v napadu. Na drugi strani sta po 17 točk dosegli Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar.

KONČNA RAZVRSTITEV:

1. Athlete Celje
2. Krka Novo mesto
3. Triglav
4. Grosuplje

FINALE 2

NAJBOLJŠA PETERKA FINALNEGA TURNIRJA: Maja Jakobčič (Triglav), Pia Zupan (Grosuplje), Maruša Seničar (Krka), Annamaria Prezelj (Athlete Celje), Althea Gwashavanhu (Athlete Celje)

NAJBOLJŠA SKAKALKA FINALNEGA TURNIRJA: Maruša Seničar (Krka)
NAJBOLJŠA PODAJALKA FINALNEGA TURNIRJA: Alma Potočnik (Athlete Celje)
NAJBOLJŠA OBRAMBNA IGRALKA FINALNEGA TURNIRJA: Larisa Ocvirk (Athlete Celje)
NAJBOLJŠA STRELKA FINALNEGA TURNIRJA: Aleksandra Krošelj (Krka)
NAJKORISTNEJŠA IGRALKA FINALNEGA TURNIRJA: Larisa Ocvirk (Athlete Celje)

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Sašo Rebernik, trener Krke:
“Čestitke ekipi Athlete Celja za osvojen državni naslov, prav tako pa čestitke našim košarkaricam, ki so pokazale resnično veliko želje po zmagi. Na trenutke smo bili blizu presenečenju, a neka sila tega ni dopuščala. Naprej gremo lahko z dvignjenimi glavami.”

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Čestitke našim košarkaricam za deveti zaporedni naslov v kategoriji deklet do 19 let. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Pokazali smo, da smo trenutno najboljša ekipa v državnem prvenstvu. Igra v finalu nam ni ravno stekla tako, kot bi si želeli. Čestitke tudi ekipi Krke za zelo dobro odigran turnir, Kranjčankam za osvojeno tretje mesto in Grosupeljčankam za dobro igro na zadnji tekmi.”

Athlete-LOGO-Registration-BLACK