Novice
Share

V Kranju je ta konec tedna potekal zaključni turnir za dekleta U19. Košarkarice Triglava so po napeti končnici premagale Cinkarno Celje in tako osvojile naslov državnih prvakinj v sezoni 2018/19. Tretje mesto so po zmagi nad Konjicami osvojile košarkarice Akson Ilirije. Za naše košarkarice je drugo mesto ob vseh težavah s poškodbami fantastičen rezultat. Lea Debeljak je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja, potem ko je bila najboljša strelka zaključnega turnirja (32 točk). Ksenija Mitrić je bila najboljša podajalka (10 podaj).

Triglav – Cinkarna Celje 57:54 (17:12, 13:10, 15:21, 12:11); Šarić 16 (7 skokov), Ude (10 skokov, 6 podaj) in Perez (7 skokov, 6 podaj) 10; Debeljak 20 (9 skokov), Šantelj 10 (6 skokov), Ostojić 9 (7 skokov).

Celjske košarkarice so v polfinalu zaključnega turnirja premagale Akson Ilirijo, medtem ko je bil Triglav uspešnejši od Konjic. V velikem finalu so gostiteljice ob polčasu vodile za osem točk, potem pa je Cinkarna Celje tretjo četrtino dobila za šest točk in poskrbela za dramatičen zaključek tekme. Lana Šantelj je Celjanke v začetku zadnje četrtine prvič na srečanju popeljala v vodstvo, v izdihljajih tekme pa je imela Ksenija Mitrić ob metu za tri točke priložnost, da izenači rezultat na 57:57 ter posledično izsili podaljšek. A žoga ni šla skozi obroč in Triglav se je razveselil 1. mesta.

Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje: “Iskrene čestite ekipi Triglava za zasluženo zmago. Jaz moram svoje punce enostavno pohvaliti, smo mlada ekipa in naš čas še prihaja. Zelo smo zadovoljni s prikazano igro in verjamem, da smo se danes nekaj naučili. Seveda tudi drugo mesto je odličen dosežek in upam, da se punce tega zavedajo. Hvala vodstvu kluba in našim navijačem za podporo, zahvala pa gre seveda tudi vodstvu Triglava za odlično organizacijo zaključnega turnirja.”

Najboljša peterka zaključnega turnirja: Manca Vrečer (Akson Ilirija), Maruša Podgrajšek (Konjice), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Ula Ude (Triglav) in Yeisy Perez (Triglav).

Najboljša strelka zaključnega turnirja: Lea Debeljak (ŽKK Cinkarna Celje) – 32 točk
Najboljša skakalka zaključnega turnirja: Nina Mihelić (Akson Ilirija) – 34 skokov
Najboljša podajalka zaključnega turnirja: Ksenija Mitrić (ŽKK Cinkarna Celje) – 10 podaj