Novice
Share

Mladinska selekcija ŽKK Cinkarna Celje je v 5. krogu državnega prvenstva dosegla novo zmago. Zasedba trenerja Jureta Krajnca je tokrat gostovala pri Akson Iliriji A, v Ljubljani. Celjanke so bile uspešnejše z 78:47.

Strelke za Cinkarno Celje: Debeljak 16 točk, Ostojić 15, Gbemuotor 12, Jelenc 9, Čeh 8, Šantelj 7, Razboršek 6, Miladinović 5, Čater, Sajovic, Stvarnik, Celestina, Cvar.

Cinkarna Celje je bila v prestolnici skozi celotno srečanje boljši nasprotnik. Visoka zmaga je bila zaslužena, predvsem pa potrditev, da Celjanke iz kroga v krog izvrstno dvigujejo nivo igre. Kot zanimivost dodajmo, da je Akson Ilirija dosegla ravno toliko točk kot na prvem letošnjem medsebojnem srečanju v Celju (47), Celjanke pa tri več kot na prvi tekmi (75) Prva strelka je bila v Ljubljani Lea Debeljak, ki je dosegla 16 točk.

V dosedanjem delu ligaškega dela sezone so Celjanke odigrale tri tekme in zabeležile prav toliko zmag. Dvakrat so premagale Akson Ilirijo in enkrat Ježico – modre. Cinkarna Celje bo v nedeljo, 10. novembra, v dvorani Gimnazije Celje – Center gostila Ježico – modre.

  • 2. krog: Cinkarna Celje – Akson Ilirija A 75:47
  • 3. krog: Ježica modre – Cinkarna Celje 29:101
  • 5. krog: Akson Ilirija A – Cinkarna Celje 47:78