Članice, Novice
Share

Selektor ženske članske reprezentance Slovenije Damir Grgić je razkril seznam reprezentantk za prvi ciklus kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021. Na njem je 13 košarkaric. Med njimi sta tudi dve članici ŽKK Cinkarna Celje.

Dres Slovenije bosta oblekli Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar. Za uvod našo izbrano vrsto v četrtek, 14. novembra, v celjski dvorani Gimnazije Celje – Center, čaka dvoboj z Grkinjami, tri dni kasneje pa še gostovanje v Bolgariji.

Seznam reprezentantk: Nika Barič (Dinamo Kursk, Rusija), Tina Cvijanovič (Almeria, Španija), Merisa Dautovič (ŽKD Maribor),Teja Goršič (Hannover, Nemčija), Tina Jakovina (Wasserburg, Nemčija), Aleksandra Krošelj (ŽKK Cinkarna Celje), Eva Lisec (Familia Schio, Italija), Teja Oblak (USK Praga, Češka), Annamaria Prezelj (Gorzow WLKP, Poljska), Eva Rupnik (Herner, Nemčija), Maruaš Seničar (ŽKK Cinkarna Celje), Tina Trebec (BK Montana 2003, Bolgarija), Zala Friškovec (NKE Csata, Madžarska).

Damir Grgić: “Začenjamo novo poglavje ženske članske reprezentančne zgodbe. Vsi skupaj upamo, da bo le ta še naprej tako uspešna. Želimo si tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo in s takšnim razmišljanjem se bomo podali na vsak trening in tekmo. Recept je preprost. Še naprej moramo kazati pristop in igro, ki nas krasita v zadnjih letih ter tako upravičiti vse večje zaupanje navijačev in slovenske športne javnosti. Žal bo zaradi poškodbe stopalne kosti odsotna Shante Evans. Po zadnjih smolah s poškodbami se v izbrano vrsto vrača Tina Trebec, priložnost za dokazovanje pa bo tokrat dobila Tina Cvijanovič. Veseli me, da so dekleta sezono v klubskih sredinah začela odlično in novo reprezentančno druženje vsi že nestrpno pričakujemo. Že na samem uvodu kvalifikacij nas čakata dve zahtevni tekmi proti Grčiji in Bolgariji, v katerih bomo morali prevzeti vlogo favoritinj in to na igrišču tudi potrditi.”

V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu vstopa 33 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na prvenstvo v Francijo in Španijo. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.