Novice
Share

NIGERIJKA V CELJSKEM DRESU


Mladinski pogon ŽKK Cinkarna Celje je okrepila tudi komaj 14-letna, zelo obetavna, Nigerijka Sophia Jite Gbemuotor (2004, 187 cm). S treniranjem košarke je v mestu Warri kot samouk začela pred tremi leti, pred prihodom v Celje pa ni bila vključena v vadbo nobenega nigerijskega kluba ali šole košarke, je pa trenirala samostojno s pomočjo trenerjev v okviru G2G Basketball Academy. S celjskim klubom je podpisala dolgoročno pogodbo.

Sophia Jite Gbemuotor 


Sophia Jite Gbemuotor, ŽKK Cinkarna Celje: » Ko sem dobila priložnost, da s treniranjem in igranjem košarke nadaljujem v Celju v Sloveniji  so se mi izpolnile moje življenjske sanje. Sledil je izjemno dolg in naporen proces glede pridobivanja vse potrebne dokumentacije, ki pa se je končal srečno z mojim prihodom v Celje. Prišla sem v čudovito deželo, ki je polna zelenja in  ima veliko hribov, v njej pa živijo čudoviti ljudje.  Sprejeli so me kot bi bila del njihove družine že celo moje življenje. Še posebna zahvala gre predsedniku in športnemu direktorju kluba, trenerju, ki mi je pomagal v Nigeriji Innocentu Oseghaleju in moji družini, ki mi vseskozi stoji ob strani. Zavedam se odgovornosti, ki jo imam s tem, ko sem dobila priložnost trenirati in igrati v Celju. Na nek način sem ambasador, svoje družine in svoje domovine v moji novi domovini Sloveniji. Storila bom vse, da bodo vsi tisti, ki so mi ponudili to priložnost in mi dovolili sanjati moje sanje, nekega dne ponosni, da so sprejeli takšno odločitev. »


Jure Krajnc, vodja mladinskega pogona ŽKK Cinkarna Celje: » Glede na to, da Sophia prihaja iz drugega kontinenta in iz popolnoma druge kulture, se je neverjetno hitro uspela vključiti v novo okolje. Že po prvih treningih je vidno, da poseduje izjemne telesne sposobnosti in talent za igranje košarke. Glede na to, da je samouk in da košarko trenira kratek čas pa je jasno, da jo čaka še veliko dela. Glede na njeno voljo in energijo, ki jo kaže pri delu, sem prepričan, da je pred njo uspešna košarkarska kariera. Skupaj s sodelavci v klubu bomo storili vse, da se bo v novi sredini dobro počutila in se čim hitreje adaptirala na življenje v Sloveniji.«


Matjaž Kramberger, PR