Novice
Share
Slovenska ženska članska reprezentanca je v četrtek odigrala zadnjo pripravljalno tekmo na domačih tleh pred nastopom na evropskem prvenstvu. Slovenke so se v Celju pomerile s Hrvaticami in zanesljivo zmagale. Naslednja pripravljalna tekma slovenske reprezentantke čaka v sredo, ko se bodo v Podgorici pomerile s Črno goro.

Slovenija je tudi po šesti pripravljalni tekmi stoodstotno uspešna. Varovanke Damirja Grgića so v Celju proti ekipi Hrvaške odlično odigrale predvsem v drugem polčasu in na koncu prepričljivo slavile zmago z rezultatom 77:50.

Slovenke so pred 800 gledalci srečanje začele v postavi Oblak, Erkić, Barič, Lisec in Evans. Hrvatice so tekmo začele nekoliko bolje in proti koncu prve četrtine vodile s petimi točkami razlike, kar je bila tudi njihova najvišja prednost na srečanju. Slovenke so jih z delnim izidom 10:0 hitro dohitele in prednost po prvem polčasu je znašala štiri točke v korist domačih košarkaric. Odločila je tretja četrtina, v kateri so slovenske košarkarice dosegle kar 27 točk in prednost je do konca tretjega dela tekme narasla na 18 točk. Z odlično igro je slovenska četa nadaljevala tudi v zadnjem delu obračuna in kmalu dvomov o končnih zmagovalkah ni bilo več.

V slovenski izbrani vrsti je kapetanka Maja Erkić dosegla 19 točk, k temu pa je dodala tudi osem skokov, Teja Oblak se je ustavila pri 14 točkah, Tina Jakovina pa jih je prispevala trinajst.

Slovensko reprezentanco zdaj čakata še dve pripravljalni tekmi v Podgorici proti Črni gori, nato pa bo sledil odhod na evropsko prvenstvo na Češko, kjer se bo Slovenija v Pragi v skupini C pomerila z reprezentancami Francije, Grčije in Srbije.

6. PRIPRAVLJALNA TEKMA PRED ODHODOM NA EP 2017:

Četrtek, 1. junij, dvorana Gimnazije Celje-Center:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 77:50 (16:13, 14:13, 27:13, 20:11)

Erkić 19 (8 skokov), Oblak 14 (5 skokov in 5 podaj), Jakovina 13, Evans 12 (7 skokov), Lisec 7 (6 skokov), Ljubenovič in Zdolšek po 4, Barič 3, Trebec 1; Buzov 10.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Izjavi po šesti pripravljalni tekmi slovenske reprezentance:

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Srečanja nismo začeli najboljše, a nato smo se zbrali in zaigrali bolje. Dosegli smo zasluženo zmago. Čestitam igralkam za zmago, prav tako pa čestitam izjemnim navijačem, ki so nas pospremili tu v Celju na evropsko prvenstvo. Želim si, da bi jih bilo toliko tudi v Pragi.

Tina Jakovina:
Tekma na začetku ni potekala ravno po naših pričakovanjih, saj v srečanje nismo stopile dovolj močno in agresivno. Zaradi tega smo imele v prvem polčasu kar nekaj težav, drugi del tekme pa smo odigrale veliko boljše. Bile smo veliko bolj agresivne, zbrane, nasprotnicam smo vsilile naš ritem igre in ravno to moramo poskušati doseči tudi na vsaki naši naslednji tekmi. Lepo je bilo videti tolikšno število gledalcev in to njihovo energijo bomo poskušale nesti seboj v Prago.

Tekst: KZS

Fotogalerija: Gojko Kusić, ŽKK Cinkarna Celje