Članice
Share

Shante Evans, ki je eno sezono igrala za naš klub odhaja v Španijo, kjer bo branila barve kluba UNI GIRONA, ki je v pravkar končani sezoni postal podprvak španske lige, pravtako pa klub že nekaj sezon nastopa v evropskih pokalih. Shante, ki je bila kapetanka kluba, je v sezoni 2016/2017 osvojila s celjskim klubom kar 3 lovorike; naslov pokalnih in državnih prvakinj Slovenije ter naslov prvakinj mednarodne jadranske WABA lige. V državnem prvenstvu je  povprečju dosegala 16,7 točk in 8,3 skokov na tekmo. V 1. SKL je bila imenovana za najkoristnejšo igralko sezone.

Shante Evans, bivša igralka ŽKK Cinkarna Celje: ” Čas, ki sem ga preživela v Sloveniji je bil zame nepozaben, igrala sem z dekleti, s kateri sem se zelo dobro razumela na parketu in izven njega, prav tako sem imela odličnega trenerja. Sezono smo zaključile s tremi lovorikami, na kar sem zelo ponosna, da sem bila del te zmagovalne ekipe. Ko sem prejela ponudno za igranje v Španiji, sem bila zelo navdušena, saj sem imela vedno željo igrati v močni španski ligi. Država, kultura, podnebne razmere in kvalitetna liga so pripomogli, da sem se odločila za odhod v Španijo in tako zaigrati za tako velik klub kot je Girona.”

Srečno, Shante!

 

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: “Čeprav je bila v našem klubu le eno sezono, je Shante Evans v Celju pustila izjemen pečat. Gre za odlično igralko in izjemno pozitivno osebo, ki je bistveno prispevala k vsem uspehom našega kluba v zadnji sezoni. Našim mladim igralkam je bila pravi vodja na igrišču in izven njega. Izjemno veseli smo, da bo kariero nadaljevala v tako uglednem klubu kot je Girona, ki je zadnja leta v vrhu španskega državnega prvenstva in igra v evropskih pokalih. Shante želimo na njeni nadaljnji poti veliko uspeha, vrata našega kluba pa ji bodo vedno odprta. Upam, da bomo kdaj v prihodnosti z njo še imeli priložnost sodelovati.”