Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Athlete, ki se nahaja na pripravah na Kitajskem, je danes odigrala prvo pripravljalno tekmo. Udarila se je z velesilo Kitajsko, ki je veljala za nesporno favoritinjo. Celjske košarkarice so se odlično zoperstavile gostiteljicam, potem ko so klonile z 79:55. Povedle so z 2:1 in 4:3, drugo četrtino pa dobile s prepričljivih 25:18. Jutri jih čaka obračun z ZDA.

Celjanke so torej na prvi tekmi v Chengduju pustile zelo dober vtis. Kitajska reprezentanca se na svetovno prvenstvo, ki bo konec septembra, pripravlja že skoraj šest mesecev, igralke Athleta pa so pred prihodom na daljni vzhod opravile z dvema tednoma priprav. Vse igralke, ki so stopile na parket si zaslužijo pohvale.  Na prvi tekmi je izstopala Marica Gajić, ki se je hrabro borila z domačimi izjemno visokimi košarkaricami. Vpisala je 26 točk. Alma Potočnik 8, Ivana Dojkić 7, Maja Erkič 6, Zala Lešek, Larisa Ocvirk 3, Annamaria Prezelj pa 2.

IMG_1438

Trener Damir Grgič je po prvi tekmi v Chengduju dejal: “Ne glede na rezultat sem lahko s prikazanim zadovoljen. V prvi četrtini smo na trenutke preveč spoštovali nasprotnika in posledično naredili nekaj nepotrebnih napak. To je botrovalo k temu, da so gostiteljice povedle za 18 točk. Zatem smo vzpostavili stik in se tri četrtine enakovredno kosali z veliko reprezentanco Kitajske. Zagotovo je ta tekma lepa izkušnja za vse nas. O ekipi Kitajske ni potrebno izgubljati besed, kajti že sedem mesecev je vsakodnevno skupaj, potem ko se pripravlja na svetovno prvenstvo. Gre za zelo nadarjene igralke, zato je rezultat še toliko boljši.”

Jutri bodo nasprotnice Američanke. Tekma se bo začela ob 16. uri, po slovenskem času ob 10. uri.

Foto: Mitja Knez