Članice
Share

Celjske košarkarice so na Kitajskem odigrale drugo pripravljalno tekmo, ki pa si jo bomo še kako zapomnili. Namreč, zasedba trenerja Damirja Grgiča se je po dobri predstavi na uvodni tekmi proti gostiteljicam, zdaj izvrstno zoperastavila tudi reprezentanci ZDA, ki je tekmo v svojo korist prevesila šele v drugi polovici zadnje četrtine. Nasprotnice so slavile s 75:62.
Celjanke so proti odlični ekipi ZDA, ki je sestavljena iz štirih košarkaric, katere so igrale v ameriški WNBA ligi ter iz igralk, ki so v pretekli sezoni v Evropi nosile drese evroligaških ekip. Gre za izjemno izkušeno in kakovostno ekipo, ki pa se je morala za zmago močno potruditi. Košarkarice Athleta so bile tiste, ki so v prvem polčasu večino časa vodile. Po prvi četrtini je bilo 16:16, med odmorom pa so Celjanke vodile za točko (33:32). V nadaljevanju je bila tekma izenačena, druga polovica predzadnje četrtine pa je pripadla ZDA, ki so se pred zadnjimi desetimi minutami nekoliko odlepile, ter pred sklepno četrtino vodile za osem točk. Igralke Athleta se niso predale, potem ko so na krilih odlične igre ujele priključek. Držale so zaostanek štirih točk, v zadnjem delu tekme pa od utrujenosti nekoliko popustile in nasprotnice so tekmo pripeljale v svojo korist. Celjanke si za prikazano zaslužijo vse pohvale, saj bi lahko z malce sreče favorizirano ZDA spravile na kolena.

Znova je bila najučinkovitejša Marica Gajić. Ustavila se je pri 24 točkah in 14 skokih. Maja Erkič je dosegla 14 točk, Tina Jakovina 13, Alma Potočnik 6, Annamaria Prezelj in Rebeka Abramovič 2, Ivana Dojkić pa 1. Potrebno je poudariti, da je zasedba Athleta na daljnem vzhodu deležna pohval za odlično delo z mladimi igralkami, ki skupaj v povprečju ne štejejo niti osemnajst let, kljub temu pa zelo dobro igrajo z najboljšimi reprezentancami sveta.
Damir Grgič, trener Athleta: “S prikazanim na drugi tekmi sem zelo zadovoljen. Igrali smo proti izjemno kvalitetnim igralkam, ki imajo za sabo kariere v ameriški WNBA ter v evroligi. Dolgo smo nadzorovali potek srečanja, na koncu pa zaradi utrujenosti naredili nekaj napak, katere so američanke pridoma izkoristile. Vsi smo ponosni na igralke, kajti korektno predstavljamo slovensko košarko na Kitajskem. To z izjavami oziroma pohvalami potrjujejo tudi drugi. Mi se bomo potrduli, da bo tako vse do konca. Jutri morda proti Novi Zelandiji pričakujemo tudi prvo zmago na turnirju.”

Fotogalerije iz Kitajske so vam na voljo na uradnem Facebook profilu ŽKK Athlete (nanj lahko dostopate brez prijave). Foto: Mitja Knez

https://www.facebook.com/pages/%C5%BDKK-Athlete-Celje/138957429480741