Članice
Share

Zasedba Athleta je v Chengduju na Kitajskem odigrala še trejo pripravljano tekmo, potem ko se je razveselila zgodovinske zmage proti reprezentanci Nove Zelandije. Celjanke so po infarktni končnici zmagale s 63:62.

Varovanke trenerja Damirja Grgiča so prvi polčas odigrale odlično. Po uvodnih izenačenih minutah so vzele vajeti s voje roke ter mirno nadzorovale prednost. Ta je v drugi četrtini narasla že na šestnajst točk, ob polčasu je znašala trinajst. V drugem polčasu ne na plano udarila utrujenost celjske zasedbe, ki je imela za sabo dve naporni srečanji s Kitajsko in ZDA. Nasprotnice so to znale izkoristiti, ko so v zadnji četrtini sprva uspele izenačiti ter tudi preiti v dostvo za eno točko. Celjanke se niso dale in še enkrat več povedle, čeprav razlika ni znašala več kot pet točk. V izdihljajih tekme sta bila ključna koša Maje Erkič in Tine Jakovina.

Z 19 točkami je bila najučinkovitejša Marica Gajić, 18 jih je dosegla Maja Erkič, po 8 Annamaria Prezelj in Tina Jakovina, Ivana Dojkić 6, Zala Lešek 2, Rebeka Abramovič in Larisa Ocvirk pa 1.

sk02

Celjske košarkarice, ki imajo na treh tekmah izkupiček ena zmage in dveh porazov, so zdaj s tekmami v Chengduju zaključile. V jutrišnjih popoldanskih urah se bodo preselile v Chengza, kjer se bodo še enkrat pomerile z vsemi dosedanjimi nasprotnicami. Prva tekma je na sporedu v sredo, ko bo nasprotnica Kitajska.

Trener Damir Grgič je po prvi zmagi na Kitajskem dejal: “Čestitke igralkam na zasluženi zmagi. Tokrat smo se sami pripeljali v težko končnico, potem ko je do izraza prišla velika utrujenost mojih igralk, kajti to je bila v treh dneh tretja tekma. Sem pa zadovoljen s pristopom mojih igralk ter z vsem kar se dogaja tukaj na Kitajskem. Jutri se selimo v drugo mesto, prva tekma pa nas potem čaka šele v sredo kar je zelo dobro, da si odpočijemo, regeneriramo in obenem pripravimo na nadaljevanje turneje. Verjamem, da bomo bolj sveži pričakali preostale tri pripravljalne tekme.”

Foto: Mitja Knez