Članice
Share

Članice ŽKK Athlete so v polfinalu Jadranske lige v Podgorici po zelo dobri predstavi ostale brez velikega finala. Crvena zvezda je po izenačenih 35. minutah tekme vzela stvari v svoje roke in na koncu zmagala s 60:49. Celjanke se bodo v jutrišnji tekmi za tretje mesto, ob 17.30, pomerile s poraženkami drugega polfinala (Radivoj Korać – Budućnost).

Celjske košarkarice so odlično odprle tekmo, ko so povedle z 10:3 in 16:8. Prvo četrtino so dobile z 20:15. V drugi so igralke Athlete vodile do četrte minute (23:22), potem pa so pri nasprotnice prvič prešle v vodstvo. Beograjčanke so si do odmora priigrale pet točk prednosti (36:31). V začetku drugega dela so varovanke trenerja Damirja Grgiča stopile na plin in Crveno zvezdo na sredini tretje četrtine ujele pri rezultatu 40:40. Pred zadnjimi desetimi minutami so po trojki Helene Boada vodile s 45:44, ko se je obetala dramatična končnica. Zadnjo četrtino so odprle s košem Eve Lisec. Sledila je izenačena predstava vse do začetka drugega dela zadnje četrtine, potem pa si je zasedba Crvene zvezde priigrala šest točk prednosti, v zadnje tri minute pa zakorakala z osmimi točkami več od Athletea, ki ni našel odgovora na razpoložene rdeče-bele, katere so na koncu zmagale za enajst točk.

Statistika tekme Athlete – Crvena zvezda

IZJAVI

Damir Grgič: “Čestitke ekipi Crvene zvezde na zasluženi zmagi. Težko kaj dejati o tekmi na kateri ni bilo skupno sto točk. Začeli smo zelo dobro, odločno, potem pa v zaključku prvega polčasa padli. Če smo imeli priložnost, da tekmo dobimo, smo jo imeli prav v tem delu. V tretji četrtini po zaostanku ujeli nasprotnika, vendar pa smo v zadnji četrtini ostali brez pravih idej, brez prave energije. Če pri metu za tri točke proti obraču mečeš 1:16, potem je tekmo sila težko dobiti. Kot že rečeno, nasprotnik je na koncu zasluženo zmagal.”

Eva Lisec: “Tekmo smo začele odločno. Povedle za osem točk in imele vse v svojih rokah. V drugem polčasu nam je padla koncentracija. V tretji četrtini je bilo še izenačeno, ko smo ujele nasprotnice po manjši prednosti, v zadnjem delu četrte četrtine pa nismo več ujele pravega ritma in Crvena zvezda je zasluženo zmagala.”