Članice
Share

TRIGLAVANKE DO DRUGEGA POKALNEGA NASLOVA


V Kranju sta se za pokalno lovoriko Slovenije udarili ekipi Triglava in Cinkarne Celje. Po ogorčenem boju so se drugega naslova pokalnih zmagovalk veselile Triglavanke, ki so zmagale z 72:68. MVP finalnega turnirja je postala Rebeka Abramovič.FINALNI TURNIR POKALA ČLANIC:

Lokacija: ŠD Planina, Kranj

Finale:
Nedelja, 11. marec:
TRIGLAV : CINKARNA CELJE 72:68 (21:21, 17:16, 24:18, 10:13)

Abramovič 30 (5 podaj), Jakobčič 17 (10 skokov), Žibert 14 (5 skokov); Delić 15 (5 podaj), Krošelj 13, Friškovec 10 (8 skokov).

STATISTIKA

MVP finalnega turnirja: REBEKA ABRAMOVIČ (Triglav)
Najbolj borbena igralka finalnega turnirja: MAJA JAKOBČIČ (Triglav)

V finalu 27. izvedbe slovenskega pokala za članice sta se pomerili ekipi Triglava in Cinkarne Celje. Triglavanke so po izjemno izenačenem obračunu prišle do drugega naslova zmagovalk Pokala članic. 

Celjanke so na začetku povedle s 4:0, to pa je bila tudi najvišja prednost ene izmed ekip v prvih desetih minutah. Rezultat je bil v uvodni četrtini kar kar šestkrat izenačen, tudi ob koncu pri rezultatu 21:21. Prvih šest točk so v drugi četrtini dosegle Celjanke, pri najvišji prednost v prvem polčasu pa niso ostale dolgo. V prvih dvajsetih minutah smo videli osemnajst sprememb v vodstvu, na glavni odmor pa so s točko prednosti odšle gostiteljice zaključnega turnirja.

Zanimivo tekmo smo spremljali tudi v nadaljevanju. V tretji četrtini so pobudo prevzele Kranjčanke. Do najvišje prednosti so prišle v 30. minuti, ko so povedle za deset. Poleg Abramovičeve, ki je bila najboljša strelka tekme, sta se razigrali še Maja Jakobčič in Urša Žibert. V tretjem delu tekme je Triglav zadel pet metov za tri točke. Na dvominutni odmor pred zadnjo četrtino so odšle s prednostjo sedmih točk.

Obe ekipi sta zadnjih deset minut odprli nekoliko nervozno, Triglav je prvi koš dosegel šele po šestih minutah igre, kar so Celjanke znale izkoristiti in se približale le na dve točki zaostanka (63:61). Aleksandra Krošelj je dve minuti in pol pred koncem izenačila na 63, a je na drugi strani Rebeka Abramovič s košem in zadetim dodatnim prostim metom ponovno priborila Triglavu vodstvo. Minuto pred koncem je Iva Slonjšak s trojko znižala zaostanek na -1. Odločilni moment na tekmi pa je bila tehnična napaka Oderah Chidom slabo minuto pred koncem, ki je hkrati pomenila peto osebno napako, ki je Američanko poslala na klop, zmago Triglavank pa je s trojko potrdila Rebeka Abramovič. Končni izid je znašal 72:68 v korist kranjske ekipe.

MVP finalnega turnirja Rebeka Abramovič je bila s 30 točkami prva igralka finala, Maja Jakobčič je dodala dvojni dvojček (17 točk, 10 skokov), Urška Žibert je pristavila 14 točk. Pri Celjankah je bila strelsko najbolj razpoložena Anđela Delić, ki je dosegla 15 točk, Aleksandra Krošelj se je ustavila pri 13.

Izjave po finalni tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
Rad bi čestital dekletom za borbenost in energijo, ki so jo vnesle v današnjo tekmo. Na trenutke smo imeli malo krize, vendar se nikoli nismo vdali. Vsa čast dekletom, da so zdržala do konca. Čestitke tudi vsem ostalim v klubu, ki so organizirali ta finalni turnir. Zelo sem zadovoljen. To lovoriko smo si zaslužili.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Čestitam ekipi Triglava za zasluženo zmago in osvojeno lovoriko. Danes so bili veliko boljša ekipa. Bolj so si želeli te zmage, kar kaže tudi razmerje v skoku. Enostavno nismo imeli rešitve za odlično Abramovičevo, ki je danes pokazala iz kakšnega testa je. Čestitam tudi svojim igralkam za drugo mesto in upam, da smo se vsi skupaj naučili nekaj iz te tekme. Naredili bomo vse, da se ekipi Triglava oddolžimo z osvojitvijo naslova državnega prvaka.

Rebeka Abramovič, košarkarica Triglava in MVP finalnega turnirja:
“Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma, hkrati pa da igramo na domačem igrišču, ki nam prinaša prednost. Dekleta smo stopila skupaj in verjela v zmago. Ne zavedamo se še, kaj nam je uspelo, saj nam je finalni turnir pobral ogromno moči. Čestitam mojim soigralkam in neverjetni publiki.”


Foto: Gojko Kusić (Kranj, 11.3.2018)