Članice
Share

4. KOLO – II. DEL DRŽAVNEGA PRVENSTVA


V torek bo na sporedu prvo srečanje 4. kola 2. dela 1. SKL za ženske. Ob 18.00. se bodo Celjanke pomerile z Grosupljem. V sredo bo Ježica gostila Triglav, Konjice se bodo srečale z Ilirijo. Obračun Domžale : Maribor bo na sporedu v soboto.


1. SKL za ženske, 4. kolo 2. dela:

Torek, 13. marec, ob 18.00:
CINKARNA CELJE : GROSUPLJE

Po porazu v finala Pokala članic bo Cinkarna Celje v torek gostila ekipo Grosupljega na prvi tekmi 4. kola drugega dela 1. SKL. Celjanke v tej sezoni državnega prvenstva še ne poznajo poraza in so trdno na prvem mestu lestvice DP. Grosupeljčanke so v prejšnjem kolu ugnale Maribor, s šestimi zmagami in 11 porazi pa so na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Andrea Marić je v tej sezoni najboljša strelka Cinkarnce Celje, saj v povprečju doseže 16,8 točk na tekmo. Pri Grosupljem si naziv najboljše strelke Teja Goršič (12,1 točke na obračun).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Po manjšem šoku v pokalu, se bomo skušali resetirati in odigrati korektno tekmo. Spoštujemo ekipo Grosupljega. V poštev prideta zgolj novi dve točki.”

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
O ekipi Celja je škoda izgubljati besede. Na gostovanje odhajamo pokazati svojo najboljšo igro, ki smo jo v tem trenutku sposobni. Videli bomo, kaj nam bo Celje na tej tekmi sploh dopustilo.