Članice
Share

Annamaria Prezelj se seli na Poljsko, kjer bo igrala za AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski!

Annamaria Prezelj je v ŽKK Cinkarna Celje odigrala tri sezone in v njih osvojila po tri naslove državne in pokalne prvakinje Slovenije, ter v sezoni 2016/2017 tudi naslov v mednarodni WABA ligi. Poleg tega se lahko pohvali še z dvema naslovoma mladinske državne prvakinje, prvim mestom na evropskem klubskem mladinskem prvenstvu v Sopronu ter nastopom na zaključnem turnirju WABA lige v sezoni 2014/2015. V zadnji sezoni je bila s povprečjem 21 točk na tekmo druga strelka WABA lige, na zaključnem turnirju v Podgorici pa je bila izbrana za najkoristnejšo igralko (MVP) zaključnega turnirja. V zadnjih letih je imela veliko uspeha tudi v slovenskih reprezentancah mlajših starostnih kategorij. Leta 2015 je bila na mladinskem evropskem prvenstvu A divizije v Celju tretja strelka prvenstva, lani pa je bila na evropskem prvenstvu do 20 let B divizije izbrana za MVP prvenstva, na katerem se je slovenska reprezentanca prvič v zgodovini uvrstila v elitno A divizijo.

Annamaria Prezelj je nova članica ekipe AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski, ki je v lanskem poljskem državnem prvenstvu v rednem delu osvojila 4. mesto, v končnici pa v četrtfinalu tesno, z 2 proti 3 v zmagah, izgubila z evroligaško ekipo Polkowice. Gorzow bo v prihodnji tekmovalni sezoni igral v evropskem pokalu FIBA, v prihodnjih letih pa želi sočasno z dokončanjem izgradnje nove dvorane zaigrati tudi v evropski ligi. Gorzow je v evroligi že igral v sezonah 2009/2010 in 2010/2011, zadnjih trinajst sezon pa ga kot trener vodi nekdanji poljski selektor Dariusz Maciejewski.

Annamaria Prezelj, bivša igralka ŽKK Cinkarna Celje: “V Celju sem preživela tri intenzivna, a prekrasna leta. Bilo je nekaj solz in veliko smeha, nekaj grenkih porazov in več sladkih zmag. Zahvalila bi se celotnemu kolektivu ŽKK Cinkarna Celje, za to da so mi pred tremi leti izkazali zaupanje in mi dali priložnost, da lovim svoje sanje. Posebna zahvala gre trenerskemu štabu, Jure Krajncu, Žanu Bortku in seveda Damirju Grgiču, ki me je res dobro vodil. Sedaj stopam stopničko višje k poljskemu prvoligašu AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski, o katerem sem slišala same pohvale in kjer so pogoji za moj nadaljnji razvoj odlični. Verjamem, da sem pripravljena na nove izzive ter izkušnje in dala bom vse od sebe, da se dokažem tudi v tujini.”

 

 

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: “Annamaria Prezelj je zagotovo igralka, ki je med najbolj zaslužnimi za odlične rezultate našega kluba v zadnjih letih. Veseli smo, da so njene dobre igre bile opažene tudi v številnih tujih klubih, ki so v zadnjih mesecih kazali velik interes, da jo pridobijo v svoje vrste. Kljub temu, da izgubljamo eno naših najboljših igralk, smo veseli, da je dobila priložnost kariero nadaljevati v zelo močni poljski ligi ter evropskem pokalu FIBA. Njen prestop v Gorzow je ponovna potrditev, da delamo dobro in kvalitetno in, da naš klub pri uglednih tujih klubih uživa velik ugled in zaupanje. Annamariji na njeni nadaljnji poti želimo veliko zdravja in uspehov, vrata našega kluba pa ji bodo v prihodnosti vedno odprta.”