Novice
Share

[Celje, 13. junij 2017] 

ŽKK Cinkarna Celje je potem, ko je podpisal novi štiriletni pogodbi z glavnim trenerjem Damirjem Grgićem ter pomočnikom trenerja in vodjo mlajših klubskih selekcij Juretom Krajncem, novo štiriletno pogodbo sklenil tudi s trenerjem za telesno pripravo in športnim terapevtom Žanetom Bortkom. Žane Bortek je del strokovnega štaba ŽKK Cinkarna Celje že zadnjih osem let, odkar je na čelu članske ekipe trener Damir Grgić.

 

Žane Bortek z novo 4-letno pogodbo

 

 

IZJAVI:

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje: “Vesel sem, da smo podobno kot z Damirjem Grgićem in Juretom Krajncem, skupni jezik našli tudi z Žanetom Bortkom, s katerim smo sklenili dolgoročno pogodbo o sodelovanju. S celotnim strokovnim štabom članske ekipe imamo tako pogodbe sklenjene za naslednji štiriletni ciklus, kar nas izjemno veseli, saj se zavedamo, da je v športu kontinuiteta oziroma delo na dolgi rok zelo pomembno. Vloga Žaneta pri telesni pripravi članske ekipe, rehabilitaciji po poškodbah in preventivi je zagotovo izjemno pomembna in smo ji v zadnjih letih z nakupom lastnih aparatur dali še dodatno težo. Zelo pomembno se mi zdi tudi dejstvo, da Žane Bortek sodeluje tudi pri delu mlajših klubskih selekcij in ne samo članske ekipe.”

 

 

Žane Bortek, trener za telesno pripravo in športni terapevt v ŽKK Cinkarna Celje: “Zadnjih 8 košarkarskih sezon sem preživel v Celju, katere so bile zelo uspešne, saj smo vseskozi ostali na začrtani poti in hkrati izboljševali program produkcije mladih talentov. Za svojo stroko rad pravim, da smo mi tisti, ki zares “delamo” z igralci. In tukaj mi klub zares nudi odlične pogoje, da lahko tudi sam napredujem kot trener in pomagam mladim kosarkaricam pri njihovem razvoju. Motiva tako za novo dokazovanje ne primanjkuje. Uprava kluba ima realne in začrtane cilje, dogovorili pa smo se za nov olimpijski cikel. Na tem mestu bi se njim in glavnemu trenerju zahvalil za izkazano zaupanje in spoštovanje.”