Članice, Novice
Share

Košarkaricam Cinkarne Celje je pripadel slovenski obračun 10. kroga mednarodne jadranske WABA lige. Celjanke so pred domačimi gledalci z 69:46 premagale kranjski Triglav. Gostiteljice so do pete zmage v jadranski ligi prišle brez večjih težav, saj so imele skozi celotno srečanje vse niti v svojih rokah.

Uvodno četrtino so dobile z visokih 28:8. V nadaljevanju so gostje zaostanek zmanjšale, potem ko so drugo četrtino dobile za deset točk, a so domačinke znova dobesedno pohodile plin in prednost na hitro znova povečale. Domači trener Damir Grgić je v končnici tekme igral z igralkami, ki sicer igrajo nekoliko manj. V dresu Cinkarne Celje je Rangie Bessard vpisala 23 točk, 12 jih je pristavila Aleksandra Krošelj, 11 pa Ana Radović. Na strani Triglava je Rebeka Abramovič dosegla 14 točk.

Damir Grgič, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Čestitam mojim igralkam za zasluženo zmago. Tekmo smo odprli z dvajsetimi točkami prednosti, a potem v drugi četrtini dosegli premalo košev, da bi se še bolj odlepili. S celotno tekmo ne morem biti zadovoljen, a zmaga je povsem zaslužena.”

Rangie Bessard, ŽKK Cinkarna Celje: “Zmaga je povsem zaslužena in po dveh porazih v jadranski ligi zelo pomembna. Tekmo smo zelo dobro začele, zatem malce popustile, a v nadaljevanju samo srečanje mirno pripeljale do konca. Zdaj gremo maksimalno osredotočeno in samozavestno naprej.”

Celjanke prihodnji teden čaka derbi 11. kroga. Gostovanje v Beogradu, kjer bo nasprotnica še neporažena Crvena zvezda. Košarkarice Cinkarne Celje bodo v Srbijo odpotovale za Božič, 25. decembra, tekma je na sporedu dan kasneje. Vsaka naslednja zmaga bo obenem velik korak naprej proti uvrstitvi na zaključni turnir najboljše četverice. Vodilni Beroe je na sedmih tekmah zabeležil šest zmag in en poraz, druga Montana je s tekmo več pri petih zmagah in treh porazih, tretja Cinkarna Celje je na sedmih tekmah petkrat slavila, dvakrat izgubila. Sledi Crvena zvezda s šestimi tekmami in prav toliko zmagami, medtem ko je peta Budućnost na sedmih tekmah štirikrat zmagala in trikrat izgubila. Šesti Triglav je pri dveh zmagah. Trenutno stanje na lestvici napoveduje ogorčen boj za prva štiri mesta.

Foto: Gojko Kusić