U17
Share

S finalnim turnirjem v Celju se je zaključila sezona državnega prvenstva za dekleta U17. V finalu so bile košarkarice Triglava s 53:46 boljše od Ježice B, tretjega mesta so se razveselile gostiteljice turnirja, igralke ŽKK ATHLETE CELJE, ki so Grosupeljčanke ugnale s 56:50. Za najkoristnejšo igralko turnirja je bila izbrana Lara Kozina Bubnič iz zasedbe Triglava.

Gorenjke so se do naslova prebile povsem zasluženo, saj so proti tekmicam iz Ljubljane celotno srečanje, a slednje se niso predale kar tako. Prva četrtina je bila v znamenju Triglavank, ki so jo dobile 17:12. Do konca prvega polčasa so si Gorenjke priigrale prednost z 29:21, dodaten korak proti zmagi pa napravile z dobrim začetkom tretje četrtine. Ob koncu 27. minute vodile z 42:25, v nadaljevanju pa tekmo brez večjih težav pripeljale h koncu. Na koncu zasluženih 53:46 za Triglav in naslov državnih prvakinj!

Bolj tesno je bilo na tekmi za tretje mesto, kjer so Grosupeljčanke večino prve četrtine vodile z manjšo prednostjo in dobile prvih 10 minut 13:9. V drugi četrtini so bolj obetavno pričele domačine in izid prvih 20 minut je s trojko ob zvoku sirene postavila Zala Friškovec (27:21). Dolenjke so se po vrnitvi na igrišče hitro približale Celjankam, potem ko je Tjaša Kenda zadela za 25:27. A celjska zasedba je imela pripravljen odgovor. Dve zaporedni trojki Tie Šporar in uspešen met Neže Šrot je bil uvod v niz 13:2, po katerem so gostiteljice povedle s 40:27. Tretji del igre se je končal 40:34 za Athlete Celje. A grosupeljska zasedba se je uspela še enkrat pobrati. Kapetanka Teja Goršič je s polaganjem sredi 35. minute svojo ekipo popeljala v vodstvo z 41:40, ta pa v nadaljevanju ni izkoristila treh napadov za povišanje prednosti. Gostje so se 23 sekund pred koncem približale na 2 točki zaostanka, a dramatična končnica je pripadla Celjankam, ki so slavile 56:50 ter tako osvojile bronaste medalje na zaključnem turnirju.

DSC_1129

Prvakinje U17 – TRIGLAV KRANJ

bron naše

3. mesto ATHLETE CELJE

FINALNI TURNIR DP ZA DEKLETA U17
Celje, Gimnazija Celje – Center, 1. in 3. april 2016

KONČNI VRSTNI RED:
1. Triglav
2. Ježica B
3. Athlete Celje
4. Grosuplje

NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA:
Teja Goršič (Grosuplje), Zala Friškovec (Athlete Celje), Karin Škapin (Ježica B), Ana Šarić (Triglav), Eva Prevodnik (Triglav).

peterka

Najboljša peterka turnirja

NAJBOLJŠA STRELKA FINALNEGA TURNIRJA: Zala Friškovec (Athlete Celje)
NAJKORISTNEJŠA IGRALKA FINALNEGA TURNIRJA: Lara Kozina Bubnič (Triglav)

Finale, nedelja, 3. aprila, ob 17.00:

JEŽICA B : TRIGLAV 46:53 (12:17, 9:12, 13:17, 12:7)

Kramžar 19 (12 skokov), Škapin 11 (10 skokov); Jeras (9 skokov) in Prevodnik (8 skokov) po 11.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

trigl ježjpg

Med tekmo Ježica – Triglav

Tekma za 3. mesto, nedelja, 3. aprila, ob 15.00:

ATHLETE CELJE : GROSUPLJE 56:50 (9:13, 18:8, 13:13, 16:16)
Šrot 18 (8 skokov), Šporar 14; Goršič 19 (12 skokov), Plevnik 13 (7 skokov).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

šporar in friška

Zala Friškovec in Tia Šporar & ATHLETE, generalni pokrovitelj celjskih košarkaric

DSC_1127

DSC_1128

IZJAVI PO TEKMI:

Predrag Radović, trener Grosupljega:
“Pohvaliti moram organizatorje za odlično izvedbo finalnega turnirja, obenem pa čestitati domači ekipi Athlete Celja za osvojeno tretje mesto med dekleti U17. Čestitke si zaslužijo tudi naša dekleta, ki so pokazala veliko borbenosti in želje. Žal se nam ni izšlo, saj je v naši ekipi prišlo do padca osredotočenosti v obrambi pri zapiranju prostora pod obročem. Celjankam smo dopustili preveč skokov v napadu, kar so izkoristile. Mi smo se z veliko energije uspeli vrniti v igro, a znano je, da pri tem potrošiš veliko moči. Posledica tega je bil še padec osredotočenosti v napadu, saj smo zgrešili nekaj povsem odprtih metov, Celjanke pa so še enkrat kaznovale naše napake.”

Jure Krajnc, trener Athlete Celja:
“Iskrene čestitke našim dekletom za osvojeno tretje mesto, ki so si ga z borbo na igrišču več kot zaslužile. Ta dosežek je plod njihovega odličnega dela na treningih in odrekanja tekom sezone. Verjamem, da so z nastopom na tem finalnem turnirju pridobile ogromno izkušenj, ki jim bodo pomagale pri nadaljnjem razvoju. Čestitke tudi ekipi Grosupljega za športno igro. Tudi v prihodnje ji želim vse dobro.”

GALERIJA SLIK:

Athlete-LOGO-Registration-BLACK