Članice
Share

V 8. krogu državnega prvenstva bodo Celjanke na domačem terenu gostile trenutno tretje uvrščeno ekipo iz Grosupelj. Na zadnji medsebojni tekmi so v Grosupljem zmagale Celjanke 77:70. Pri domačinkah je takrat blestela Rebeka Abramovič s 27 doseženimi točkami, pri Athlete Celju je bila strelsko najučinkovitejša Zala Friškovec, ki je dosegla 16 točk.

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:“Pričakujem, da se bodo naša dekleta na tekmi kar se da dobro odzvale. Gre za eno najbolj pomembnih tekem v tem delu državnega prvenstva. Zavedamo se, kaj lahko od ekipe Grosupljega pričakujemo, kje so njene največje nevarnosti in na to se tudi pripravljamo.”

Slavko Duščak, trener Grosupljega:“Odhajamo na težko gostovanje v Celje. Athlete si želi osvojiti prvo mesto v drugem delu državnega prvenstva, pri čemer bi mu zmaga na sredini tekmi veliko pomenila. Poznamo njihovega trenerja in ekipo, nad nas bodo šli z vsemi topovi. Mi se na tekmo pripravljamo tako kot na vsako, videli bomo, kako se bo odvila.”

Kaj sta  pred tekmo napovedali igralki domače ekipe?

Iva Slonjšak, krilo Athlete Celje :Sredina tekma z ekipo Grosuplja bo zelo zahtevna in težka. Vse igralke smo dobro fizično in psihično pripravljene, kar je v tem trenutku najpomembneje. Dobro se moramo skoncentrirati, v tekmo kreniti odločno in odigrati kot se bomo dogovorili. Ne dvomim v našo novo zmago.”

 Annamaria Prezelj, branilka Athlete Celje:Athlete Celje si želi vsako tekmo zmagati, ne glede na igralsko zasedbo ali taktiko igre. Če bomo igrali kot znamo in se držali navodil trenerja, nam bo vnovična zmaga zagotovljena. Dobro smo se pripravili na igro nasprotnika, katerega spoštujemo in a hkrati bomo storile vse, da bo zmaga ostala doma, s katero pa bi si že skoraj zagotovili prvo mesto po rednem delu prvenstva.”