U9
Share

V soboto, 9. 4. pričenjajo s tekmovanjem tudi dekleta U9. Tekmovanje bo trajalo do 4. junija 2016. Celjski klub bo nastopal s tremi ekipami v tekmovanju U9: Athlete Celje, Athlete Šaleška in v sodelovanju s Športnim društvom Jano še ŠD Jana Athlete.

Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu. Na 1. turnirju, ki ga bo gostila OŠ Livada Velenje se bosta že med seboj pomerili ekipi Athlete Šaleška in Jana Athlete. Sodelovali še bosta ekipi iz Litije in Maribora. Dekleta U9 Athlete Celje pa bodo svoj prvi turnir odigrale v Celju, 16.4.2016.

Trener deklet U9 Athlete Šaleška Domen Drobne je pred novo sezono povedal: “Z novo sezono smo krožek šole košarke začeli izvajati na dveh novih šolah v Velenju, na OŠ Antona Aškerca in OŠ Šalek. Na treh šolah v Velenju in eni v Šoštanju tako sedaj krožek šole košarke obiskuje okoli 60 deklic. Veliko je prvošolk, kar je zelo razveseljiv podatek za delo v prihodnjih sezonah. V prihodnje želimo krožek razširiti še na preostale velenjske šole.”

Seznam deklet U9 ŽKK ATHLETE ŠALEŠKA: Eva Sevčnikar, Katja Grudnik, Maja Matić, Neža Rupreht, Lana Đuričić, Zoja Kopitar, Melisa Krehmić, Naja Žibert,Naja Gajanović Napotnik, Taja Dovnik, Aneja Kovač, Nika Blagus in Iza Uratnik.

20160405_161226

Ekipa U9 – Athlete Šaleška

Selekcijo U9 Šaleška smo letos začeli sestavljati skoraj povsem na novo, saj sta iz lanske ekipe ostali zgolj dve igralki. Trenutno selekcijske treninge obiskuje 13 deklet,  številka pa iz tedna v teden raste. Dekleta prihajajo iz vseh šol, tako da ob sami vadbi, na treningih nastajajo tudi nova poznanstva in prijateljstva. Pred začetkom tekmovanja za selekcijo U9 si rezultatskih ciljev ne postavljamo, saj je to pri tako mladih igralkah popolnoma nesmiselno. Upam, da bodo dekleta v igri z vrstnicami iz ostalih klubov uživala ter še bolj vzljubila košarko“, je še dodal ambiciozni trener Domen Drobne.

V naslednjih dneh bomo predstavili še ekipi U9 Athlete Celje in Jana Ahlete.