Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Athlete je v državnem prvenstvu vpisala četrto zmago. Grosuplje so morale tokrat na domačem terenu še tretjič letos priznati premoč zasedbi trenerja Damirja Grgiča, ki je slavila s 76:53. Dvakrat v pokalnem tekmovanju, zdaj še v ligaškem delu tekmovanja. Igra ni bila bleščeča, pa vendar dovolj dobra za zasluženo zmago.

Celjanke so prvo četrtino dobile z 19:13, ob polčasu pa vodile s 36:21. Tretja četrtina se je končala z 19:19, v zadnji pa so bile igralke Athletea znova strelsko bolj učinkovite od domačink. Dobile so jo z 21:13 in tako na koncu zasluženo slavile s triindvajsetimi točkami naskoka. Tri košarkarice so vpisale 14 točk. Carmen Tyson Thomas, Rebeka Abramovič in Eva Lisec. Naj dodamo, da je trener Grgič v igro poslal le sedem košarkaric, saj je mlajše igralke odpočil, potem ko jih v teh dneh na Madžarskem čaka evropski klubski pokal prvakov.

Trener Damir Grgič je po tekmi dejal naslednje: “Čestitke mojim dekletom za zmago, Grosupeljčankam pa za dobro tekmo. Sedaj je pred našo ekipo 11 dni počitka, v katerih se moramo čim bolje pripraviti na naslednjo tekmo jadranske lige.”

Celjske košarkarice bodo v soboto, 30. novembra v 6. krogu DP gostovale v Domžalah, kar pomeni, da imajo zdaj po sila natrpanem ritmu dovolj časa, da se regenerirajo in dobro pripravijo na nadaljevanje.

Statistika obračuna Grosuplje – Athlete