U17
Share

Celjske košarkarice od danes naprej sodelujejo na evropskem klubskem pokalu prvakov, ki ga gosti mađarski Sopron. Od danes, pa vse do petka sodelujejo najboljše ekipe v Evropi, med katerimi je prvič tudi slovenski predstavnik, saj do sedaj še nobena izmed ekip v Sloveniji ni prejela povabila na evropski klubski pokal prvakov. V uvodni tekmi je Athlete v izjemno težki tekmi in po infarktni končnici slavil s 75:73.

Celjanke na evropskem klubskem pokalu prvakov nastopajo z dvema posojenima igralkama, saj to pravilo dovoljuje. To sta Marija Stojiljković (Actavis Akademija Leskovac, Srbija) in Annamaria Prezelj (Domžale).

Celjska zasedba je slavila že na prvi tekmi

Celjske košarkarice so obračun z gostiteljicami odprle s polaganjem Alme Potočnik za 2:0. Zatem so domačinke uspele pobegniti, ko so prišle do vodstva s 16:8 in trener Damir Grgič je bil primoran vzeti minuto odmora. Po le-tej so se igralke Athletea vrnile v igro. Dvakrat je zadela Alma Potočnik, enkrat pa Marija Stojiljković. Sledil je nov nalet Soprona, ki je povedel z 20:8. To je bila tudi najvišja prednost. Do konca prvega polčasa se je prednost gostiteljic topila. Pred drugim polčasom je znašala le še tri točke (39:36). V nadaljevanju pa so košarkarice Athletea izvrstno zaigrale, ujele nasprotnice ter jih tudi prehitele. V 5. minuti tretje četrtine so povedle s 50:44. Sopron je dobri dve minuti pred koncem predzadnje četrtine izenačil na 54:54, s trojko Dominike Borondy pa znova povedel. Prednost se je povišala še za dodatni dve točki, potem pa je nalet domačink prekinila Alma Potočnik. Sopron je kljub temu pred zadnjo četrtino vodil, a le za dve točki, saj je v zadnjem napadu Athletea v tretji četrtini, za dve točki zadela Annamaria Prezelj. Zadnja četrtina se je začela po željah trenerja Damirja Grgiča, kajti njegove košarkarice so sprva preko Alme Potočnik izenačile na 60:60, Zala Pučko pa je Athlete znova popeljala v vodstvo (62:60). V 22 sekundi zadnje četrtine je Larisa Ocvirk s polaganjem zadela za 70:64. Ko je trojko zadela Annamaria Prezelj pa je vstala celotna klop … Takrat so Celjanke vodile s 73:65 (3.23s do konca). Slabo minuto pred koncem so gostiteljice na hitro dvakrat odvzele žogo igralkam Athletea in izenačile na 73:73. Sledila je dramatična končnica, ki jo je nekoliko umirila Alma Potočnik, ko je zadela dva prosta meta. Sopron bi lahko izenačil, a je šest sekund pred koncem zgrešil odprt met za izenačenje. Veselje v taboru Athletea po uvodni zmagi se je lahko začelo …

Z 19 točkami je bila najboljša strelka Alma Potočnik, Annamaria Prezelj jih je prispevala 14, Zala Pučko 10, Larisa Ocvirk 9, Marija Stojiljković in Neža Murn 8, Teja Dimec 4, 3 je dodala Milina Mišeljić. Slednja je kljub zvinu gležnja stisnila zobe in pomagala soigralkam. Jutri bo nasprotnik Reyer, v torek pa Riga. V sredo bo prost dan, potem sledi razigravanje.