U17
Share

Za celjskimi košarkaricami kadetinjami je na evropskem klubskem pokalu prvakov druga tekma. Po včerajšnji zmagi proti gostiteljem turnirja, so igralke Athletea danes v 2. krogu z 59:45 premagale italijanskega prvaka Reyer. S trinajstimi točkami je bila najučinkovitejša Annamaria Prezelj.

Celjanke so lahko drugo tekmo po uvodni zmagi začele veliko bolj sproščeno, potem ko so lovile še drugo zmago. V prvem polčasu so košarkarice Athletea dobile obe četrtini. Prvo s 13:12, drugo s 13:10. Ob polčasu so vodile s štirimi točkami naskoka, s 26:22. Do odmora sta Marija Stojiljković in Alma Potočnik vpisali 7 točk. Drugi polčas so z zadetim košem za dve točki začele nasprotnice, ki so se približale na štiri točke zaostanka, vendar jih je na hitro s trojko umirila Annemaria Prezelj. Athlete je v 4. minuti tretje četrtine vodil s 37:26, dobre tri minute kasneje pa že z 42:29. Sledila je nerazumljiva poteza sodnika iz države gostiteljice turnirja, ki je trenerju Damirju Grgiču dosodil tehnično napako, potem ko je mislil, da se je trener Grgič jezil nanj, ko je zaradi igre v obrambi okrcal Mišeljićevo. Mađarski sodnik se je zatem opravičil za napako, ki na srečo ni veliko vplivala na sam rezultat, kajti Athlete je v tistem trenutku vodil za 11 točk. Pred zadnjimi desetimi minutami tekme je prednost znašala še točko več. Na semaforju je kazalo 43:31. Neža Murn je v 4. minuti zadnje četrtine poskrbela za najvišjo razliko. Athlete je vodil za štirinajst točk (47:33). Marija Stojiljković je s košem in dodatnim prostim metom povišala na 50:33 in poskrbela, da je bil rezultat pošteno na srani zasedbe trenerja Damirja Grgiča. Njegove košarkarice so do konca srečanja mirno nadzorovale sam potem in zasluženo slavile z 59:45.

Strelke za Athlete: Annamaria Prezelj 13 točk, Marija Stojiljković in Larisa Ocvirk 11 točk, Alma Potočnik 9 točk, Milina Mišeljić 7 točk, Neža Murn 6 točk, Zala Pučko 2 točki.

CELOTNA STATISTIKA OBRAČUNA Reyer – Athlete

KAKO DO POLFINALA?

V primeru zmage italijanskega prvaka Reyerja proti Soprunu bodo Celjanke napredovale ne glede na rezultat jutrišnjega obračuna z Rigo, prvaka Latvije, ki ima v svojih vrstah kar osem latvijskih reprezentantk iz letošnjega evropskega prvenstva A divizije, na katerem je bila Latvija sedma. Če pa bodo košarkarice Soprona premagale Reyer, Slovenske kadetske prvakinje v polfinale med štiri najboljše ekipe na pokalu prvakov pelje tudi še poraz proti Rigi s štirimi ali manj točkami razlike. Če bi Celjanke latvijsko ekipo jutri uspele premagati, potem bodo zmagovalke skupine B in se bodo v polfinalu pomerile z drugouvrščeno ekipo skupino A, kjer zaenkrat vodi lanski zmagovalec in mađarski prvak Vasas iz Budimpešte, sledita pa mu hrvaški prvak Novi Zagreb in češki prvak Brno.

Celjanke torej jutri čaka še obračun z Rigo iz Latvije, v sredo bo v Sopronu prost dan, zatem sledi razigravanje. Razpored vam je na voljo spodaj.

 

Torek, 19. novembra, ob 14.00:

ATHLETE CELJE – RIGA

Za razvrstitev od 5. do 8. mesta, četrtek, 21. novembra:

12.00: A3 – B4 (4)

14.00: B3 – A4 (3)

Polfinale, četrtek, 21. novembra:

16.00: A1 – B2 (2)

18.00: B1 – A2 (1)

Za 7. mesto, petek, 22. novembra, ob 9.00:

PORAŽENEC (3) – PORAŽENEC (4)

Za 5. mesto, petek, 22. novembra, ob 11.00:

ZMAGOVALEC (3) – ZMAGOVALEC (4)

Za 3. mesto, petek, 22. novembra, ob 13.00:

PORAŽENEC (1) – PORAŽENEC (2)

Finale, petek, 22. novembra, ob 15.00:

ZMAGOVALEC (1) – ZMAGOVALEC (2)