Članice
Share

ŽENSKA REGIONALNA WABA LIGA PO NOVEM BTRAVEL WABA LEAGUE

 

V Slavonskem Brodu je včeraj potekala skupščina in žreb za tekmovalno sezono 2017/2018, ki bo že 17.  po vrsti.

Vodstvo BTravel Waba lige: Nadir Koredžija, komisar, Srbobran Filipović, predsednik in Uroš Kranjc, direktor

Ženska košarkarska regionalna liga se po novem imenuje BTRAVEL WABA LEAGUE. Vodstvo lige je na včerajšni skupščini v Slavonskem Brodu podpisalo štiriletno pogodbo o generalnem pokroviteljstvu s podjetjem BTRAVEL. Vodstvo lige ostaja nespremenjeno,  4-letno obdobje bodo na čelu lige: predsednik Srbobran Filipović, direktor Uroš Kranjc in komisar Nadir Koredžija.

 

“Veseli smo, da je podjetje BTRAVEL v naši ligi prepoznalo verodostojnega in zaupanja vrednega partnerja. S prihodom novega generalnega pokrovitelja bomo zmanjšali tekmovalne stroške klubom ter skušali storiti še korak naprej pri vlaganju v mlade. Z novim generalnim pokroviteljem namreč načrtujemo organizacijo močnih mednarodnih turnirjev za mlajše starostne kategorije, v poletnih mesecih pa se bomo lotili organizacije WABA kampa,” je od podpisu pogodbe dejal direktor BTRAVEL WABA LEAGUE Uroš Kranjc.

Predsednik uprave novega generalnega pokrovitelja, podjetja BTRAVEL Dalibor Bilić, pa je dodal: “Menim, da je to nov mejnik v razvoju športnega turizma podjetja BTravel v regiji. S svojimi pisarnami v Zagrebu, Puli, Ljubljani in Beogradu zagotovo lahko zadostimo vsem potrebam udeležencev BTRAVEL WABA lige. Prepričan sem, da lahko skupaj z vodstvom lige žensko košarko v regiji dvignemo še na višjo raven.”

V preteklih 16 letih je v ligi sodelovalo 44 različnih klubov iz 10 držav. V novi – sedemnajsti sezoni, ki se bo začela prvi teden v oktobru, bo sodelovalo 12 ekip, ki bodo v prvem delu razdeljene v dve skupini s po šestimi ekipami. V superligo najboljših osmih ekip se bodo uvrstile štiri najbolje uvrščene ekipe iz obeh skupin. Slovenija bo imela v novi sezoni samo enega predstavnika, aktualnega prvaka lige, Cinkarno Celje.

 

Za žreb BTravel WABA lige (2017/2018) je ob 11 prijavljenih ekipah dobila wild card še turška ekipa Istanbul Universitesi. Žreb je vodil komisar lige Nadir Koredžija, pomagale so mu še direktorica Partizana Bojana Janković, predsednica Crvene zvezde Nataša Kovačević in predsednica skupščine Crvene zvezde Anđa Vukmirović.

Žreb 2017/2018:

Skupina A: 1 Beroe, 2 Budućnost Bemax, 3 Crvena zvezda, 4 Play Off Ultra, 5 Istanbul Universitesi, 6 Trešnjevka 2009.

Skupina B: 1 Montana 2003, 2 Cinkarna Celje, 3 Partizan 1953, 4 Medveščak, 5 Ragusa, 6 Kraljevo.

 

Pari 1. kola (4. oktober):

Skupina A: Beroe-Trešnjevka 2009, Budućnost Bemax-Istanbul Universitesi, Crvena zvezda-Play Off Ultra.

Skupina B: Montana 2003-Kraljevo, Cinkarna Celje-Ragusa, Partizan 1953-Medveščak.

 

V novi sezoni bo v okviru BTRAVEL WABA lige v kadetski in pionirski konkurenci nastopilo 30 ekip iz šestih držav.

Iz Slavonskega Broda: Matjaž Kramberger/tekst in Gojko Kusić/fotografija