Novice
Share

[Celje, 2. julij 2017] 

Strokovni štab ŽKK Cinkarna Celje se je okrepil s trenerjem Žigo Jugom, s katerim je vodstvo podpisalo štiriletno pogodbo. Žiga Jug bo od  sezone 2017/2018 naprej vodil selekciji pionirk U15 in U13 ter sodeloval tudi pri delu in organizaciji ostalih mlajših klubskih selekcij ter Šole košarke. Žiga je zadnja leta uspešno delal v mladinskem pogonu KK Zlatorog Laško, s katerim mu je po končani sezoni 2016/2017 potekla pogodba.

 

IZJAVI:

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje:“Izjemno veseli smo, da smo naš strokovni štab v mlajših selekcijah uspeli okrepiti z Žigo Jugom. Gre za domačega, mladega trenerja, ki ima veliko volje in energije za delo, obilo košarkarskega znanja, kljub svoji mladosti pa ima pri delu z mladimi tudi že veliko izkušenj. S širjenjem šole košarke ter vedno večjim številom klubskih selekcij so tudi potrebe po strokovnem kadru v mladinskem pogonu vedno večje. Prepričan sem, da bomo s prihodom Žige Juga delo v pionirskih selekcijah še nadgradili in našim mladim kosarkaricam ponudili optimalne pogoje za njihov košarkarski razvoj.”

 

Žiga Jug, novi trener  ŽKK Cinkarna Celje: “Najvišje vodilo, ki sem ga imel zase, ob sprejetju odločitve o vrnitvi v Celje, je temeljilo na možnosti strokovnega razvoja, saj me je to do sedaj vedno vodilo v pravo smer. Sem pa prav tako na stopnji v življenju, kjer mi je enako pomembno, da najdem priložnost, ki bo spodbujala moj razvoj na osebnostni ravni. Torej, odmiku iz lastne cone udobja v novo okolje in organizacijo, ki mi bo ponudila najvišjo možnost za moj strokovni doprinos in osebnostno rast. S tem v mislih sem se odločil, da se pridružim ŽKK Cinkarni Celje. ”