Članice
Share

Ekipa kandidatk za nastop v reprezentanci deklet U18 ta vikend gostuje v italijanskem Vidmu (Udine). Na prvi tekmi so bile Italijanke boljše le za točko, s 50:49. Med kandidatkami je tudi članica Athlete Celja, Zala Friškovec, ki pa je imela veliko smolo, saj si je huje poškodovala gleženj.

Uroš Kranjc, športni direktor ŽKK Athlete Celje: “Zala Friškovec si je na treningu reprezentance U – 18 v Vidmu v Italiji huje poškodovala gleženj. Pregledi v bolnišnici v Vidmu ter nato še v Kliničnem centru v Ljubljani so pokazali, da gre za zlom zunanjega maleola, tako, da je za Zalo na žalost že končano letošnje mladinsko evropsko prvenstvo v Šopronu, zagotovo pa bo primorana izpustiti tudi uvodni del naslednje klubske sezone. Zali želimo čim prejšnje okrevanje ter uspešen povratek na košarkarski parket. Poznavajoč njen karakter, voljo do dela in željo po igranju košarke, smo prepričani, da se bo Zala na parket vrnila še močnejša kot je bila doslej. V klubu imamo odlično zdravstveno ekipo in postorili bomo prav vse, da Zalino rehabilitacijo izpeljemo na najvišji možni ravni.”

Zala Friškovec: Na treningu pred prvo pripravljalno tekmo z Italijo mi je zaradi spolzkih tal ob prodoru na koš spodrsnilo. Padla sem in si zlomila kost v gležnju. Bolečine so bile hude in težko opisljive. Kljub temu da sem vedela da bo letošnje prvenstvo zame zaključeno, sem vseeno upala da mi zdravniki povedo drugače. Temu zal ni bilo tako, dobila sem gips in s tem se poslavljam od letošnje reprezentance. Vem da so poškodbe sestavni del športa, zato ostajam pozitivna in bom poskušala iz tega povleci samo najboljše. Ekipi želim da se naprej ostane pozitivna, se bori in da vse od sebe na prvenstvu. Tudi sama jih zagotovo pridem spodbujat v Sopron. Zahvaljujem se celotnemu štabu za vrhunsko vodenje pripravljalnega obdobja in vso dano psihično podporo ter jim želim da na prvenstvu dosežejo zastavljen cilj. Veselje mi je bilo z njimi trenirati in upam da bomo se kdaj skupaj sodelovali.”

Držimo pesti, da se Zala čimprej vrne na košarkarski parket!