Članice
Share

Dosedanja kapetanka ŽKK Athlete Celje Tina Jakovina (1992, 184 cm) bo kariero nadaljevala v Italiji. Z ambicioznim drugoligašem Vicenzo, ki si želi v naslednji sezoni uvrstiti v prvo italijansko ligo, je podpisala enoletno pogodbo.

Vicenza sodi je drugi najtrofejnejši italijanski klub vseh časov, saj je v svoji bogati zgodovini osvojil kar 12 naslovov italijanskega prvaka, 5 x je bil evropski klubski prvak (1983, 1985 – 1988) ter 1 x zmagovalec evropskega pokala Lilliane Ronchetti (1992). Trener Vicenze je najtrofejnejši italijanski trener Aldo Corno, ki je v svoji bogati karieri kar 6 x osvojil naslov evropskega klubskega prvaka (Vicenza, Como), 12 x se je veselil naslova italijanskega prvaka, 6 x je bil italijanski pokalni zmagovalec.

Tina Jakovina je  v našem klubu odigrala dve sezoni in osvojila po dva pokalna in državna naslova, v lanski sezoni pa je bila tudi udeleženka zaključnega turnirja Jadranske lige. V zadnji sezoni je bila Tina Jakovina tudi kapetanka naše ekipe.

TINA JAKOVINA, BC Vicenza:« Po dveh letih igranja za celjski klub se prvič podajam v tujino. Vesela sem, da bom ta korak storila z Vicenzo, saj gre za klub s tradicijo, bogato zgodovino in visokimi ambicijami. Mislim, da bom pod vodstvom priznanega italijanskega trenerja Alda Corna v naslednji sezoni napredovala in naredila še korak naprej v svojem košarkarskem razvoju. Zavedam se, da me čaka naporna sezona, a v Italijo odhajam  samozavestna ter izredno motivirana. V Celju sem preživela lepo, delovno in tudi uspešno obdobje, za kar sem vsem v klubu zelo hvaležna.«

BORUT KOP, predsednik ŽKK Athlete Celje: » Ko je Tina Jakovina pred dvema sezonama prihajala v naš klub je bil naš skupen dogovor, da po dveh letih in po zaključku študija, svojo pot skuša nadaljevati v tujini. Vesel sem, da se je vse to uresničilo, in da ji je tudi naš klub pri tem pomagal po svojih najboljših močeh. Tina je izjemna oseba in prava profesionalka na igrišču. V teh dveh letih nam je izdatno pomagala do doseženih rezultatov in bila sploh v zadnji sezoni vodja in mentor našim številnim mladim košarkaricam. Na njeni nadaljnji poti ji želimo veliko uspehov in športne sreče in upamo, da se naše poti v prihodnosti še kdaj srečajo.