Članice, Novice
Share

Po dvanajstih letih je Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje znova odigral tekmo evropskega pokala. Celjanke so v uvodnem krogu omenjenega tekmovanja gostovale na Madžarskem, kjer so se pomerile s Szekszardom, ki velja za najmočnejšega nasprotnika v skupini. Gostiteljice so upravičile vlogo velikega favorita, saj so slavile z 90:56.

Gostiteljice so torej pokazale, da so izjemno kakovostna ekipa, ki bodo izjemno zahteven nasprotnik prav za vsakogar. V odličnem vzdušju so prišle do visoke zmage, proti sicer zelo mladi ekipi Cinkarne Celje, za katero je igranje v evropskem pokalu velik izziv, predvsem pa priložnost za dokazovanje in nabiranje prepotrebnih izkušenj. 

Szekszard – Cinkarna Celje 90:56; Eldebrink 27, Gereben 13; Bessard 18, White, Ocvirk, Friškovec po 12. Statistika (KLIK)

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »To je bila povsem zaslužena zmaga gostiteljic. Pričakovali smo zelo zahtevno srečanje, nikakor pa nisem pričakoval, da bomo v prvem polčasu doživeli pravi mrk. Enostavno je nervoza naredila svoje. Igralke so dobesedno pregorele v močni želji po dokazovanju. Nismo uspeli prikazati tistega kar znamo. V drugem polčasu smo se malce sestavili, pokazali, da znamo igrati, a to ni bilo dovolj, da bi popravili vtis.«

V torek, 30. oktobra, Cinkarno Celje čaka prva domača tekma evropskega pokala. V dvorano Gimnazije Celje – Center prihaja češki velikan Nymburk. Tekma se bo začela ob 18. uri. Vstop je brezplačen. Že v soboto (16.30) bodo Celjanke v 5. krogu državnega prvenstva gostovale pri ekipi Konjic.

Na spodnji povezavi lahko prisluhnete video izjavi trenerja Damirja Grgića, ki smo ga ponoči ujeli ob povratku v domovino.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/487019751816462/?t=2