Šola košarke
Share

INTERNA LIGA – 1. TURNIR


V soboto, 16.12. se je od 14. ure dalje v Gimnaziji Celje – Center odvijal “1. TURNIR INTERNE LIGE” ŠOLE KOŠARKE ŽKK CINKARNA CELJE. 

ŽKK Cinkarna Celje

 


Šola košarke ŽKK Cinkarna Celje, ki jo zelo uspešno vodi Klavdija Oblak deluje že na 17-ih osnovnih šolah. Klavdiji pa pomagajo še naši trenerji Žiga Jug, Darko Lesjak, Domen Drobne, Darko Zorić in Althea Gwashavanhu. Trenutno je v proces vadbe v naši šoli vključenih okoli 300 deklet in sicer poteka vadba na sledečih osnovnih šolah: I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ HUDINJA, OŠ FRANA KRANJCA, OŠ FRANA ROŠA, OŠ LAVA, OŠ ŠALEK, OŠ LIVADA VELENJE, OŠ ANTONA AŠKERCA VELENJE, OŠ KARLA DESTOVNIKA KAJUHA ŠOŠTANJ, OŠ LJUBEČNA, OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO, OŠ PRIMOŽA TRUBARJA – Podružnica DEBRO, OŠ ANTONA ANŠKERCA RIMSKE TOPLICE, OŠ ANTONA AŠKERCA – Podružnica SEDRAŽ. 

 


Sobotno popoldne se je turnirja udeležilo več kot 100 deklet in seveda njihovih staršev, kateri so jih spodbujali in zanje navijali skozi celotni program. Za prijetno vzdušje na parketu so poskrbele štiri maskote: CINKA, CINKO, KOŠKO in ŽOGICA.

Dekleta so bila razdeljena v 4 skupine, za nemoten potek dogodka so skrbeli trenerji Klavdija Oblak, Domen Drobne, Darko Lesjak in Branko Zorić. Zelo uspešno pa je program povezoval naš trener Žiga Jug. Poleg začetnega ogrevanja v igri “Živalska farma”, štafetnih iger in igre košarke 4:4 ter ostalih iger z žogo, so se dekleta pomerila tudi v tekmovanju v metu na koš , kjer smo v štirih skupinah dobili tudi štiri  zmagovalke, in sicer so bile najboljše: Nika Golež, Tanaja Miladinovič, Maja Uranker in Sara Antolič.

V metu na koš so se pomerili tudi obiskovalci, v moški kategoriji je bil najboljši gospod Tomaž Žužek, pri ženskah je bila najuspešnejša v metu na koš gospa Katja Hempt.

Iskrene čestitke najboljšim!

Za popestritev pa so poskrbele naše članske igralke, katere so pridno delile avtograme in se fotografirale z našimi bodočimi košarkaricami. Da je turnir potekal nemoteno gre zahvala našim trenerjem in nekaterim igralkam mlajših selekcij.

Zaključek 1. TURNIRJA INTERNE LIGE je popestril tudi BOŽIČEK, ki je deklice obdaril z darili. Turnir je bil zelo uspešen, kar so pokazala tudi dekleta s svojo udeležbo in nasmejanimi obrazi. Se že veselimo novega turnirja v prihodnjem letu!

 


Izjava Klavdije Oblak, vodje Šole košarke ŽKK Cinkarna Celje, po uspešno zaključenem letu 2017:

“Uspešno smo izpeljali 1. turnir Interne lige, ki je potekal v vzdušju prihajajočih praznikov. Veseli me, da se vse več deklic navdušuje nad košarko in tudi tokrat smo imeli velik obisk naših najmlajših nadobudnih košarkaric. Pokazale so veliko znanja, želje in borbenosti. Za uspešno izpeljavo turnirja se moram najprej zahvaliti našemu klubu za zaupanje in pomoč, prav tako vsem našim trenerjem, igralkam in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali pri izpeljavi tega dogodka. Zahvala gre tudi vsem staršem za zaupanje in obisk v tako velikem številu. Ob tej priliki želim vsem vam in vašim bližnjim lepe prihajajoče praznike. Po praznikih pa se ponovno vidimo pod koši.”

 

 

Pripravil: Matjaž Kramberger /odnosi z javnostmi 

Fotogalerija 1. turnirja Interne lige ŠK Cinkarna Celje, 16. december 2017 (Foto: Gojko Kusić):