Članice
Share

Hrvaška mladinska reprezentantka Andrea Marič (1997, 195 cm) je nova članica ŽKK Athlete Celje. S celjskim klubom je podpisala petletno pogodbo. Maričeva je v svoji dosedanji karieri igrala za matični klub Posušje, Novi Zagreb ter zadnjo sezono in pol za Trešnjevko 2009.

V lanski sezoni je Andrea Marić v Jadranski MŽRKL ligi v povprečju dosegala 9,5 točk in 6,8 skokov na srečanje, v hrvaškem državnem prvenstvu pa je bilo njeno povprečje 10,1 točke ter 5,3 skoka na tekmo.Maričeva je bila leta 2013 v dresu Novega Zagreba na neuradnem klubskem kadetskem Evropskem prvenstvu na Madžarskem prva skakalka prvenstva. Lani je s hrvaško mladinsko reprezentanco igrala na mladinskem Evropskem prvenstvu A divizije na Portugalskem, nastop na letošnjem mladinskem Evropskem prvenstvu v Celju pa je morala zaradi bolezni odpovedati.

andreamaric1

Andrea Marić, ŽKK Athlete Celje: “Prestop v Celje zame pomeni korak naprej na moji športni poti. Prihajam v sredino, ki mladim košarkaricam nudi optimalne pogoje za razvoj. Vem, da me po dolgi pavzi zaradi bolezni čaka veliko trdega dela, da se bom vrnila v optimalno stanje. Verjamem, da z novimi soigralkami lahko dosežemo vse klubske cilje. Prepričana sem, da s prilagajanjem na novo sredino ne bo težav, saj večino novih soigralk poznam iz medsebojnih tekem, v veliko pomoč pa mi bo zagotovo tudi Ivana Dojkić, s katero se poznava že dlje časa.”

 Damir Grgič, trener ŽKK Athlete Celje: “Po odhodu Eve Lisec v evroligo smo iskali mlado perspektivno igralko, ki bi lahko ob dobrem delu čez nekaj let šla po njeni poti. Vesel sem, da se je Andrea odločila za prihod v naš klub. Prepričan sem, da gre za eno najbolj obetavnih visokih košarkaric v tem delu Evrope pred katero je svetla klubska in reprezentančna prihodnost.”