Članice
Share

Košarkarice celjskega Athleta so začele s pripravami na novo sezono, v kateri bodo tekmovale v državnem prvenstvu, pokalnem tekmovanju ter tudi v Jadranski ligi. Celjska zasedba bo v novi sezoni še bolj pomlajena. Trener ostaja Damir Grgič, njegov pomočnik je postal Jure Krajnc, Žane Bortek pa bo še naprej skrbel za fizično pripravljenost ter saniranje poškodb.

Maja Erkič, Rebeka Abramovič in Eva Lisec so po koncu pretekle sezone prejele številne ponudbe in na koncu prav vse oblekle drese ekip, ki bodo v novi sezoni igrale v evroligi. Abramovičeva in Liščeva v teh dneh še trenirata v Celju, v prihodnjem tednu pa se bosta podali na »svoje«. Družbo jima dela Nika Barič, ki se vsako leto nekaj dni pripravlja skupaj s celjskimi košarkaricami. Tudi njej je bilo Celje velika odskočna deska. Po igranju za moskovski Spartak bo v novi sezoni nosila dres bogate ruske ekipe Jekaterinburg.

Trener Athleta Damir Grgič v začetku priprav še nima na voljo vseh košarkaric. Manjkata Zala Friškovec in Annamaria Prezelj, ki pa se bosta soigralkam pridružili prihodnji teden. Novinka Andrea Marić iz Hrvaške že pridno trenira z ostalimi, morda pa se celjski zasedbi pridruži še kakšna nova igralka, potem ko se v Celju želijo še dodatno okrepiti. Celjske košarkarice v prvih dveh tednih čakajo treningi v Celju. Zatem pa bo sledilo kar nekaj pripravljalnih turnirjev na tujem. Največja bosta v Sarajevu, predvsem pa v daljnem Libanonu, kar bo zagotovo velika izkušnja za celoten celjski klub. »Po pretekli sezoni in po EP v Celju mislim, da smo si dobro odpočili. Motivirani čakamo na novo sezono, počasi pa se ekipa popolnjuje. V Celju imamo vse pogoje za kvalitetno treniranje. Še naprej bo glavni cilj napredovanje igralk. Bomo pa jasno naskakovali naslov državnih prvakinj ter pokalni naslov. V Jadranski ligi bomo odločno vzeli ponujeno,« je ob začetku priprav dejal trener Damir Grgič.