Članice
Share

Prva ekipa ŽKK Athlete Celje ima nov obraz. Trenerju Damirju Grgiču, njegovemu pomočniku Juretu Krajncu in trenerju za fizično pripravljenost Žanetu Bortku, se je pridružila Iva Slonjšak. Reprezentantka Hrvaške je pogodbo s celjskim klubom podpisala za štiri leta. Kot zanimivost naj omenimo, da ima članska ekipa Athleta zdaj v svojih vrstah tri košarkarice, ki so bile na EP v Celju za igralke do 18 let med štirimi najučinkovitejšimi strelkami prvenstva (Ivana Dojkić, Annamaria Prezelj, Iva Slonjšak).

Iva Slonjšak se je na hitro vklopila v novo sredino. Igralke so jo pričakale z odprtimi rokami. Za reprezentanco Hrvaške nastopa od leta 2009. Vse do danes je kapetanka sovrstnic. Na EP v Bolgariji (2013) je bila druga strelka prvenstva ter druga asistentka. Na omenjenem letošnjem EP v Celju je bila četrta strelka, osma asistentka ter najboljša izvajalka prostih metov. Iz prejšnjih sezon se lahko pohvali še s številnimi nazivi najboljše strelke in astistentke prav v vseh mlajših kategorijah. Z zdaj že bivšim klubom Trešnjevko je osvojila dva naslova prvakinj v kadetski jadranski ligi (2014 in 2013). Dodajmo, da je bila v pretekli sezoni uvrščena na širši seznam članske reprezentance Hrvaške.

slonjsak

“Zelo sem vesela podpisa pogodbe z ŽKK Athlete Celje. Vse je v najlepšem redu. Dekleta so super. Pričakujem dobre treninge, dobro sezono in pa osebni napredek. O Athletu sem sicer že veliko slišala. Da gre za odlično sredino z odličnimi pogoji.” je za spletno stran ŽKK Athlete dejala Iva Slonjšak. Trener Athleta Damir Grgič je po prihodu še ene izmed novink dejal: “Z Ivo Slonjšak smo nekako dopolnili letnik 1997. Tudi njenega prihoda smo zelo veseli, potem ko gre še za eno izjemno talentirano košarkarico. Verjamem, da se bo tako kot preostale igralke hitro vklopila v naš program.”

Celjske košarkarice so danes zakorakale v tretji teden priprav.