Članice
Share

Celjske košarkarice so na prizorišče zaključnega turnirja Jadranske lige prispele v današnjih jutranjih urah. V Podgorici so pred nekaj trenutki zaključile z večernim treningom, zdaj pa čakajo na jutrišnji dan, ko se začne sklepno dejanje letošnje sezone Jadranske lige.

Košarkarice celjskega Athletea se torej že mudijo v Podgorici, kjer jih v petek, ob 16. uri, čaka polfinalni obračun zaključnega turnirja Jadranske lige. Zasedba trenerja Damirja Grgiča uvodoma srečanje z beograjsko Crveno zvezdo, katero je v rednem delu sezone že dvakrat premagala. Celjanke so skupinski del sezone končale kot vodilne, Beograjčanke so bile tretje.

Trener Athletea Damir Grgič pred tekmo meni: »Na tekmo smo se zelo dobro pripravili. Z zadnjima dvema prvenstvenima tekmama proti Domžalam in Konjicam smo dodatno dvignili formo, vmes pa igralke tudi osvežili. Zdaj je pred nami nov obračun s Crveno zvezdo, na katerem bomo naredili vse, da se nam uspe prebiti v finale, čeprav bo to izjemno težko. V rednem delu sezone smo jo dvakrat premagali, potem pa se je tokratni nasprotnik v polfinalu zelo okrepil. Mi imamo nekaj težav s poškodbami. Tavelyn James je zaradi poškodbe kolena ostala v Celju. Nekatere igralke so že pošteno načete, a bodo stisnile zobe. To bo tekma na kateri je mogoče prav vse. Naredili bomo vse, da tudi na zaključnem turnirju Jadranske lige dobro zastopamo slovensko žensko košarko.«

Crvena zvezda je v Jadranski ligi kot edina, ki je že osvojila eno izmed evropskih trofej. Leta 1979 je postala zmagovalka pokala državnih prvakinj. Obojne so se v prvem delu sezone merile v skupine B Jadranske lige. Celjanke so prvi letošnji medsebojni obračun v Beogradu dobile s 85:70, drugo srečanje v Celju pa se je končalo s tesnih 77:75. Beograjčanke so na tej tekmi že nastopile v okrepljeni zasedbi s srbsko reprezentantko (četrto mesto na EuroBasketu 2013) Ivanko Matić (193cm, 1979) in Tino Jovanović (190cm, 1991). Celjska ekipa je sicer edina, ki v Jadranski ligi tekmuje od same ustanovitve. V prvi sezoni je omenjeno tekmovanje tudi osvojila (2000/2001).

Jutrišnja tekma se bo v dvorani Morača začela ob 16. uri. Drugi polfinalni par je Radivoj Korać – Budućnost. Tekmi za prvo oziroma tretje mesto bosta v soboto. Vse tekme bo v živo preko satelita prenašala črnogorska nacionalna televizija, zato si jih bo moč preko različnih programskih shem ogledati tudi v Sloveniji. Ogled bo možen tudi preko spleta. Več o tem na: http://www.rtcg.me/tv/tv-uzivo.html