Članice
Share

Košarkarice Athlete Celja bodo v sredo, 13.4. ob 20.00 v Gimnaziji Celje – Center odigrale še zadnji, 10. krog 2. dela državnega prvenstva. V goste prihaja drugo-uvrščena ekipa kranjskega Triglava, ki je pred slabim mesecem dni prekinila niz neporaženosti Celjank, saj je v Kranju, po razburljivi končnici Triglav slavil 74:71.

Annamaria Prezelj v dresu Celjank dosega v povprečju 12,5 točk na tekmo, pri Triglavankah pa je najučinkovitejša Sandra Jevtović, ki dosega v povprečju 10,7 točk na tekmo. V sredo zvečer se nam obeta zanimivo prvenstveno srečanje.

Derbi bosta sodila Matej Špendl (Maribor) in Andrej Pur (Šmarje pri Jelšah).

Athlete-LOGO-Registration-BLACK

Pred tekmo je center Athlete Celja, Andrea Marić napovedala sledeče:“Sredina tekma proti Triglavu je še en novi izziv, čeprav se lestvica po rednem delu ne more več spremeniti. Dati moramo vse od sebe in pokazati kvaliteto katero imamo. Tekmo moramo odigrati pametno, dobro se skoncentrirati in narediti vse, da zmaga ostane v Celju.”

Košarkarice Athlete Celja bodo svojo 1. polfinalno tekmo odigrale na domačem parketu v sredo, 20.4.2016 ob 20.00 z ekipo ŽKD Maribor. Druga tekma se bo odigrala v Mariboru, v soboto 23.4. ob 16.30.

IZJAVI  TRENERJEV PRED TEKMO:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Ne glede na to, da je razvrstitev pred končnico že znana, pričakujem težko tekmo. Naredili bomo vse, da zmagamo na domači tekmi.”

Gašper Sluga, trener Triglava:
“Tekmo želimo izkoristiti za dodatno pripravo pred polfinalnim nizom. V kolikor se nam bo ponudila priložnost za zmago, bomo seveda poskušali narediti vse, da tekmo tudi dobimo.”

Gremo ATHLETE v FINALE državnega prvenstva!!!

athlete