Konferenca
Share

Le še štirje dnevi nas ločijo do začetka finalnega turnirja pokala članic in mini pokala pionirk, ki bo v soboto, 15., in nedeljo, 16. februarja, potekal v dvorani OŠ Vojnik, kjer je za pravi praznik ženske košarke po zagotovilu župana pripravljeno že praktično vse. Svoje cilje so na posebni novinarski konferenci predstavili tudi trenerji. (vir: KZS)

Benedikt Podergajs, župan Občine Vojnik: “Občina Vojnik, OŠ Vojnik in KK Vojnik s ponosom in iskrenim zadovoljstvom sprejemajo soorganizacijo zaključnega pokalnega turnirja štirih najboljših slovenskih ženskih članskih košarkarskih ekip, istočasno pa tudi organizacijo Mini pokala pionirk. Pri podelitvi te organizacije smo hvaležni za zaupanje Košarkarski zvezi Slovenije, KK Athlete Celje in njegovim predstavnikom, ki so nam oboji resnično pomagali pri pripravi, saj smo prvič organizatorji tako velike prireditve. Prepričani smo, da turnir v našem kraju pomeni vnovično in odlično spodbudo za razvoj tega športa v našem kraju, kjer že danes košarkarski klub odlično deluje. To je bila tudi osnova, da smo razmišljali o tako pomembni prireditvi. Ta turnir nam omogoča tudi predstavitev in preizkus nove športne dvorane ter dobrega delovanja šole in njenih interesnih ter dodatnih dejavnosti. Vsem udeležencem izrekam iskreno dobrodošlico in dobro počutje v Vojniku.

Borut Kop, član izvršnega odbora ŽKK Athlete Celje: “V ŽKK Athlete Celje smo veseli in ponosni, da bomo že tretjič zapored gostili finalni turnir Pokala članic. Zahvalil bi se občini Vojnik in županu Benediktu Podergajsu, ki je dal pobudo, da turnir skupaj izpeljemo v njihovi čudoviti novi dvorani. Z organizacijo zaključnega turnirja začenjamo sklop prireditev, ki jih bomo namenili 20-letnici samostojnega ŽKK Celje, ki se je junija 1994 odcepil od takratnega celjskega moškega kluba. Potrudili se bomo, da se bodo vse ekipe v Vojniku počutile dobro ter, da bo dvodnevno druženje najboljših slovenskih košarkaric pravi praznik slovenske ženske košarke.”

Grega Brezovec, vodja projekta na KZS: “Osnovna šola v Vojniku je zvezda stalnica šolskih košarkarskih tekmovanj, v klubu pa zelo dobro delajo tudi z mlajšimi kategorijami. S prekrasno novo športno dvorano si v letošnji sezoni uspešno utirajo pot tudi na članskem zemljevidu, tudi sicer pa v kraju vse bolj košarkarsko dihajo. Ko k temu dodamo še ambiciozen Ženski košarkarski klub Athlete Celje, ki v letošnjem letu praznuje 20 let uspešnega delovanja smo prepričani, da nas prihajajoči vikend čaka pravi praznik ženske košarke. Poleg najuspešnejših ženskih članskih ekip se bodo za pokalni naslov prvič borile še najboljše pionirske ekipe, tako da odlične košarke prav gotovo ne bo manjkalo. Organizatorji pripravljalo bogat spremljevalni program, tako da sem prepričan, da v dvorani nikomur ne bo dolgčas. Se vidimo v Vojniku.”

Damir Grgič, trener Athletea: “Naš klub ima vsako leto v obeh domačih tekmovanjih najvišje cilje. Ne glede na dejstvo, da imamo nekaj težav s poškodbami ter, da smo imeli konec prejšnjega tedna obveznosti na finalnem turnirju jadranske lige, smo trdno odločeni, da pokalno lovoriko zadržimo v knežjem mestu. Vemo, da pot do končnega cilja ne bo lahka, a smo prepričani v svoje sposobnosti in karakter naše ekipe, ki je letos že velikokrat v najtežjih trenutkih dokazala, da je iz pravega testa.”

Vlado Velikonja, trener Domžal: “Od uvrstitve na finalni turnir pokalnega tekmovanja je minilo precej časa in v vsaki ekipi je prišlo do nekaj sprememb. Menim, da smo imeli prav mi najtežjo pot do polfinala, saj smo imeli za nasprotnika najbolj konkurenčno ekipo. Čestitam pa vsem, ki so se uvrstili na finale, kjer nikogar ne čaka lahko delo, kar se mi še kako zavedamo. V tej sezoni smo bili že v veliko boljši formi, a vem, da se bomo na tekmo dobro pripravili in da bodo naše igralke pustile srce na parketu in to je vse kar šteje. Pričakujem, da bo pokalno tekmovanje lep praznik ženske košarke.”

Stojan Fink, trener Konjic: “V našem klubu smo ponosni zaradi uvrstitve na finalni turnir v pokalnem tekmovanju, še posebej, ker je to uspelo tako članicam kot pionirkam. Igramo proti nasprotniku, ki se je zelo razveselil, da smo njihov nasprotnik. Mi se jim želimo postaviti po robu po najboljših močeh ter odigrati dobro tekmo in s tem potrditi, da v klubu dobro delamo v vseh kategorijah in je naša uvrstitev na finalni turnir zaslužena. Ker bo finalni turnir potekal v bližnjem Vojniku, si seveda želimo tudi pomoč navijačev, zato jih vabim, da pridejo navijat za nas, saj si igralke to vsekakor zaslužijo.”

Tomo Orešnik, trener Triglava: “Nastop naše ekipe na finalnem turnirju pokala članic je bil eden izmed ciljev pred letošnjo sezono. Žal nam žreb ni bil posebej naklonjen, saj smo že v polfinalu naleteli na lanskega prvaka, ekipo Athleteja Celja. Še zdaleč se ne predajamo vnaprej. Na polfinalno tekmo se bomo dobro pripravili in z borbeno in pogumno igro poskušali priti do zmage. Pričakujem dobro organizacijo in upam na dober odziv gledalcev.”

POLFINALE

Sobota, 15. marca:

KONJICE : DOMŽALE (16.00)

ATHLETE CELJE : TRIGLAV (18.30)

FINALE

Nedelja, 16. marca, ob 18.00 – Neposredni televizijski prenos na RTV SLO 2