Članice, U17
Share

Uspeha kadetinj in članic v Podgorici dajeta nov zalet in novo potrditev, da se v ŽKK Athlete odlično dela. To so med samim zaključnim turnirjem in tudi po njem, med drugim dejali trenerji preostalih ekip, ki so bile zbrane v prestolnici. Za vas smo pripravili odmeve iz celjskega tabora.

Damir Grgič, trener Athleta: “Pri članicah smo bili na polfinalno tekmo s Crveno zvezdo zelo dobro pripravljeni. Imeli smo veliko priložnost, da jo premagamo, ko smo od samega začetka nadzorovali rezultat, potem pa malce padli, a se nam je uspelo pobrati. Ob koncu tretje četrtine smo spet povedli, vendar pa potem padli v črno luknjo. Bil je preslab dan pri samih metih in to je botrovalo k temu, da smo morali igrati v tekmi za tretje mesto. Ni bilo lahko. Pred sezono nikakor nismo razmišljali o samem zaključnem turnirju. Razmišljali smo le o tem kako bi te igralke najbolje individualno napredovale, se razvijale. V tej zadnji tekmi nam je uspelo. Medalji v obeh selekcijah sta lep uspeh za klub in zelo sem ponosen na to. Smo pa na zaključni turnir s prvo ekipo prišli brez najboljše strelke Jamesove, ostala dekleta pa so pokazala, da so karakterna, borbena in za katera sem zelo vesel. Zdaj smo z glavami že na pokalu in v tekmi s Triglavom. V tem polfinalu nas čaka zelo zahtevno srečanje. Sprva si moramo odpočiti od zahtevnega zaključnega turnirja v Podgorici. Upam, da bodo dekleta po tem tretjem mestu še bolj samozavestna ter, da vidijo, da gredo v pravo smer, ko ima Jadranska liga pravi smisel in je nujno zlo za našo košarko, če seveda želi narediti še kakšen korak višje. Kadetinje? Pri kadetinjah je situacija nekoliko drugačna. Ključne igralke so se ekipi pridružile po poškodbah in mogoče nismo v pravem trenutku ujeli prave forme. Kljub temu smo se tudi pri kadetinjah razveselili tretjega mesta in dokazali, da delamo zelo dobro in smiselno. Tudi to je za klub izjemno velik uspeh.”

Rebeka Abramovič, kapetanka članske ekipe ŽKK Athlete: “Pred prvo tekmo s Crveno zvezdo je bila napetost precejšnja. Želja po zmagi je bila izjemno velika, a nam v ključnih trenutkih tekme enostavno ni steklo, potem ko nismo več zadevale in nasprotnice so prišle do zaslužene zmage. Ta poraz je bil težek, hudo nam je bilo, a smo dvignile glave in se pobrale. Proti Budućnosti smo pokazale pravi obraz in zasluženo dobile medaljo. Mislim, da če bi tako odigrale že prvo tekmo, potem bi jo lahko dobile. A na koncu šteje medalja, šteje tretje mesto, ki smo ga izjemno vesele. S to zmago v zadnji tekmi smo se dodatno dvignile, si povrnile samozavest. Zdaj vse stavimo v zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Pred nami so novi dnevi in novi izzivi.”

Eva Lisec, igralka članske ekipe ŽKK Athlete: “S puncami smo se pred tekmo za tretje mesto z Budućnostjo s garderobi dogovorile, da pride v poštev samo zmaga. Samo zmaga in pa medalja sta nas zanimali. Tako kot v polfinalni tekmi s Crveno zvezdo smo dobro začele, vendar pa je spet sledil padec v igri. Smo pa zato vseskozi imele nekakšen ritem v igri, ko smo skakale pod obročema, se borile za vsako žogo in posledično držale rezultat. Po napeti končnici smo se razveselile te željene medalje in domov odhajamo nasmejane. Je pa že sam prihod na zaključni turnir bil lep uspeh, končno tretje mesto je potrditev, da smo dobro delale. Zdaj je pred nami finalni turnir pokalnega tekmovanja, kjer bomo naredile vse, da se preko Triglava uvrstimo v veliki finale. Tako v pokalu kot v domačem prvenstvu si želimo končnega uspeha in verjamem, da nam lahko uspe doseči tudi to.”

Alma Potočnik, organizatorka igre kadetske ekipe ŽKK Athlete: “Na prvi polfinalni tekmi kadetinj nam ni uspelo doseči željeno. Želele smo si velikega finala, a proti Crveni zvezdi klonile za pet točk. Mislim, da smo kljub porazu dobro igrale. Se je pa poznala odsotnost Zale Pučko, ki sicer v naši ekipi veliko pomeni. Odločali sta dve žogi in tehtnica se je obrnila na nasprotno stran. V tekmi za treje mesto proti Triglavu nismo prikazale najboljše predstave, a je bilo to dovolj, da smo se na koncu razveselile tako zmage kot tudi medalje. Vesele smo. Je pa potrebno poudariti, da je že uvrstitev na zaključni turnir Jadranske lige velik uspeh. Tretje mesto nam daje dodaten zagon za treniranje, da bomo v naslednjih sezonah še boljše.”