U19
Share

Slovenija evropsko prvenstvo za dekleta do 18 let zaključuje na 10. mestu. Na zadnji tekmi v Šopronu je bila Litva boljša z 82:63. Slovenke, ki jih je letos vodil Slavko Duščak, za katerega je bila to prva tovrstna izkušnja, se lahko s prvenstva vračajo zadovoljne. Svoj cilj so izpolnile z zmago na peti tekmi, ko so na kolena, z manjšim presenečenjem spravile Čehinje. S to zmago je ekipa Sloveniji zagotovila ohranitev mesta v diviziji A, kjer bo ta selekcija prihodnje leto nastopala že osmič zapovrstjo. Prvakinje so postale Francozinje, druge so bile Španke in tretje Rusinje.

Na prvenstvu se je izvrstno izkazala članica našega kluba, 17-letna Aleksandra Krošelj, ki je postala druga najboljša strelka EP za dekleta do 18 let v madžarskem Šopronu. V povprečju je dosegla 17,5 točk na tekmo. Najboljša strelka prvenstva je postala Rusinja Raisa Musina (18 točk na tekmo). V lanski sezoni so se  na evropskem prvenstvu  U18 divizije A bila izredno izkazale članice našega kluba, saj je bila najboljša strelka prvenstva Ivana Dojkič, tretja Annamaria Prezelj in četrta Iva Slonjšak. Na mlajših prvenstvih divizije B so v preteklosti bile najboljše strelke prav tako naše igralke: Nika Barič, Marica Gajić in Matea Tavić.

 

Aleksandra Krošelj, druga strelka EP do 18 let: “Na prvenstvu smo dosegle končno 10. mesto, kar glede na vso smolo, ki smo jo imeli skozi celotne priprave, sploh ni tako slaba uvrstitev. Obstale smo v A diviziji, kar je zagotovo dobra in pomembna naložba za prihodnje slovenske generacije. S svojimi predstavami sem kar zadovoljna, vendar mislim in verjamem, da zmorem več.  Najprej potrebujem nekaj dni počitka, zelo pa se veselim začetka novega poglavja v življenju, v takšni sredini kot je ŽKK Athlete Celje.