U15
Share

Na parket tudi dekleta U15

 

V nedeljo, 15. oktobra se prične tekmovanje v mednarodni WABA ligi za dekleta do 15 let. ŽKK Cinkarna Celje bo tudi v novi sezoni udeleženec tega tekmovanja. V sezoni 2017/2018 bo nastopilo kar 15 ekip (op. v zadnjem trenutku je iz skupine B izstopila ekipa Feniksa iz Banja Luke), ki so razdeljene v dve skupini. V skupini A bodo igrale ekipe: Cinkarna Celje, Trešnjevka 2009 Zagreb, Vodice, Maribor, FSV Rijeka, Orka Zagreb in Brod na Savi. Skupino B pa sestavljajo: Ježica, Krka Novo mesto, Triglav Kranj, Ilirija, Konjic, Tomislav, Budućnost Lovčen in Ragusa Dubrovnik.

ŽKK Cinkarna Celje

Zasedba Žige Juga (U15 A) bo 1. turnir gostila v domači dvorani in sicer v nedeljo, 15. oktobra po nekoliko spremenjenem urniku tekem:

NEDELJA, 15. 10. – GIMNAZIJA CELJE – CENTER:

10.00   CINKARNA CELJE – MARIBOR

12.00  MARIBOR – BROD NA SAVI

15.00  CINKARNA CELJE – BROD NA SAVI

 

Povezava do tekmovanja: WABA liga U15

 

IZJAVA

”Veselimo se že pričetka mednarodne lige, ter predvsem merjenja znanja z vrstnicami, ki jih ne srečujemo na domačih parketih. Pred dekleti v letošnji sezoni leži ogromno izzivov, in vsak premagan izziv bo prinesel napredek, tako na igralnem kot osebnostnem področju. Ne glede na vzpone in padce, bo napredek rdeča nit letošnje sezone,” je pred uvodom v novo sezono dejal trener Žiga Jug.”