Članice, Novice
Share

Češki Nymburk je v Celju pokazal svojo moč, potem ko je Cinkarno Celje premagal s 83:68. Kljub porazu, pa si zasedba Cinkarne Celje zasluži vse čestitke. V uvodu srečanja 2. kroga evropskega pokala je proti nasprotnicam povedla za 17 točk (29:12), skozi celotno srečanje pa prikazala borbeno predstavo in obenem dokazala, da se lahko kosa tudi s tako velikimi ekipami. Nymburk se je predvsem v drugem polčasu razigral in pokazal vso kakovost, ki jo premore.

Cinkarna Celje – Nymburk 68:83 (27:12; 16:25; 9:31; 16:15); Bessard in Friškovec po 16 točk; Wells 27. Statistika (KLIK)

»V prvi četrtini smo igrale zelo agresivno in posledično povsem zaustavile nasprotnice. V nadaljevanju pa smo popustile, nismo bile več prave in Nymburk je stvari vzel v svoje roke. Sprva nas ulovil, potem pa rezultatsko pobegnil in ni se nam več uspelo vrniti v igro,« je po tekmi dejala kapetanka Larisa Ocvirk, Anđela Delić je pristavila: »Sam uvod je bil zelo dober. Prvo četrtino smo odigrale tako kot smo se dogovorili in vse skupaj se je poznalo na porazu. V nadaljevanju nam ni več uspevalo, igra v obrambi je bila slabša in igralke Nymburka so to kaznovale. Tudi v drugem polčasu so nadaljevale v takšnem slogu. Na nas je, da zdaj dobro analiziramo tekmo, pogledamo kaj je šlo narobe in se dobro pripravimo na nadaljevanje.« Celjanke zdaj vse misli sprva usmerjajo v nadaljevanje mednarodne jadranske WABA lige. V petek bodo v Celju gostovali Banovići. V prihodnjem tednu (sreda, 7. november) bodo varovanke trenerja Damirja Grgića v 3. krogu evropskega pokala gostovale pri ekipi Ružomberok, na Slovaškem.

Na spodnji povezavi lahko prisluhnete video izjavi domačega trenerja Damirja Grgića.

Foto: Gojko Kusić

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/997721447079595/?t=2