U9
Share

Športno društvo JANA je bilo ustanovljeno leta 2013 z namenom, da se dekletom iz okoliških krajev poskuša čim bolj približati košarko. Ker je na območju, od Laškega do Sevnice bila vedno v ospredju moška košarka, je bil cilj društva, da v naslednjih letih dvigne tudi žensko košarko, ki je na tem delu v resni obliki še ni bilo.

ŠD Jana in najboljši ženski košarkarski klub v Sloveniji ŽKK Athlete Celje sta se uspešno dogovorila za medsebojno sodelovanje. Tako se vsem dekletom, ki svoje znanje do konca osnovne šole pridobivajo v  košarkarski šoli ŠD JANA omogoči, da se bodo lahko po končani osnovni šoli pridružile ŽKK Athlete iz Celja ter tako imele možnost popolnega razvoja do konca srednje šole.

Untitled-11-copy

Selekcija U9 bo v tej sezoni nastopala pod imenom ŠD Jana Athlete. Dekleta, ki jih vodi trener David Sojč bodo prvič na parket stopila v soboto, 9.4.2016, ko se bodo v Velenju (OŠ Livada) pomerile s svojimi vrstnicami: ŽKK Athlete Šaleška, ŽKK litija in ŽKD Maribor.

Kaj o nastopu v tekmovanju deklic U9 ŠD Jana Athlete meni organizacijski in strokovni vodja v ŠD JANA, Jure Krajnc:V ŠD Jana smo se tudi letos odločili za nastop v tekmovanju U9, saj smatramo, da je to za njihov nadaljnji razvoj izjemnega pomena. Cilj na vseh teh tekmah je v prvi vrsti druženje in zabava. Dekleta skozi celotno šolsko leto 1 – krat tedensko trenirajo na treningih v šoli košarke ter 1- krat tedensko skupaj na treningu selekcije. Treningi potekajo na šolah v občini Laško in vse do občine Sevnica. Kot največji uspeh v letošnjem letu si štejemo to, da smo v selekcijo uspeli zbrati zelo zanimivo generacijo deklet letnika 2007 in 2008 in kar je najbolj pomembno, da se dekleta redno udeležujejo treningov in se vračajo z velikim zadovoljstvom. Za to sta vsekakor zaslužna oba trenerja David Sojč (trener selekcije U9) in Nikola Čumić (trener selekcije U11 ), ki skupaj bdita nad razvojem naših najmlajših in s svojo energijo ter znanjem vsekakor vplivata, da so treningi za vsa dekleta izjemno zanimivi. “

Ekipo U9 ŠD JANA ATHLETE letos sestavljajo: Karin Mužar, Ana Polak, Blažka Kopina Medjič, Katarina Maček, Ema Lesjak, Urška Funkelj, Eva Senica, Jerneja Žužek, Katarina Bergant, Iva Brod, Kaja Teršek, Neža Starič, Lara Lorger Čater, Mineja Verk, Viviana Germ, Lana Zeme Gaber, Iva Šolar, Darja Vodopivc, Zoja Jazbinšek

athlete