U19
Share

Mladinke se bodo v petek, 25.3. in v soboto 26.3. borile za medalje na finalnem turnirju v Novem mestu. Poleg domače ekipe ŽKK Krka bodo sodelovali še: ŽKK Triglav Kranj, ŽKK Grosuplje in naš ŽKK ATHLETE CELJE. Tekme se bodo igrale v ŠD Marof.

 Po rednem delu tekmovanja so Celjanke osvojilo 1. mesto, saj so 14 krat zmagale in le dvakrat klonile (Triglav in Maribor), druge so bile po prvem delu igralke Triglava, tretje Novomeščanke, na četrto mesto pa so se uvrstile Grosupeljčanke.

V prvem polfinalu se bosta v petek, 25.3. ob 16.00 pomerili KRKA in TRIGLAV, ob 18.30 pa še ATHLETE in GROSUPLJE. V soboto, 26.3. bosta še tekmi za tretje mesto (16.00) in veliki finale (18.30).

Turnir_2016_plakat

Turnir_2016_Zlozenka

Kaj sta povedala pred turnirjem trener in kapetanka ŽKK Athlete Celje?

Damir Grgić: »Zavedamo se, da je naša ekipa na zaključnem turnirju v Novem mestu favorit. Storili bomo vse, da to upravičimo tudi na igrišču in še deveto leto zapored osvojimo naslov mladinskih prvakinj Slovenije. Vsem udeležencem želim dobre igre ter, da bi turnir minil brez poškodb.«

Alma Potočnik: »Finalni turnir pričakujemo v dobrem razpoloženju in z visokimi cilji. Sprejemamo vlogo favoritinj in vse razen naslova državnih prvakinj bi bil za našo ekipo neuspeh. S soigralkami se bomo potrudile, da prikažemo naš trenutni maksimum ter všečno košarko, ki bo zadovoljila gledalce.«

 Gremo ŽKK ATHLETE CELJE do novega naslova!